Zapečené kuřecí s kousky dýně. Tento sezónní pokrm budete milovat

Zapečené kuřecí maso je populární formou přípravy. Podívejte se na sezonní recept, ve kterém nechybí populární dýně. Díky tomu vznikne kombinace, kterou budete stoprocentně milovat. Až ochutnáte, budete si jídlo dělat nejenom v podzimní sezoně, ale stoprocentně po celý rok.

Toto jsou potřebné ingredience

Aby se vám zapečené kuřecí povedlo, je třeba mít k dispozici všechny požadované ingredience. Těch je jenom pár a když se jejich chutě propojí, vznikne výsledek, který nemá chybu. Chcete ho ochutnat? Potom si připravte toto:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 menší dýně
  • 150 g sýra
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • Sůl, pepř a koření

Jdeme na to. Začněte základem na dno pekáče

Jeho příprava je velmi jednoduchá, jelikož si vytvoříte jemné těstíčko, které vznikne tak, že rozšleháte vejce, přidáte mouku, dochutíte solí a vmícháte zhruba polovinu sýra a také najemno nastrouhané dýně. Tuto směs následně dejte na dno zapékací mísy nebo pekáče, uhlaďte ji do roviny a rozhrňte až do rohů.

Další vrstva je masová

Kuřecí maso očistěte, omyjte, následně osušte a potom ho osolte a opepřete. Následně ho můžete vložit do zapékacího pekáče, kde vytvoří další, tedy v tomto případě druhou vrstvu. Opět se snažte o to, aby bylo maso rozhrnuto do krajů a aby jeho výška byla všude pokud možno stejná.

Následuje vrstva sýru

Blížíme se do finále. Jdeme na poslední vrstvu, která je sýrová. Postup je velmi jednoduchý, jelikož postačí vrstvu masa posypat zbytkem sýru. Následně na něho přidejte libovolné oblíbené bylinky. Může se jednat třeba o bazalku, oregano, ale může jít třeba i o medvědí česnek, nebo aromatický kopr. Je na vás, co máte nejradši. Udělejte to a máte hotovo.

Upečte a podávejte

Nyní už stačí zapékací mísu vložit do trouby. Teplota by měla být, pokud možno 200 stupňů Celsia a doba pečení je zhruba 30 minut. Cílem je, aby na jídle vznikla krásně vypadající krusta. V tu chvíli je zapečené kuřecí hotové a můžete ho podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]