Tajný recept od vientamky z tržnice: Bleskově rychlý, a přitom velice sytý salát s pekingským zelím

čínské zelí

Občas se člověku vyplatí, když si místo pořádně propečeného masa dopřeje zeleninový salát, který je mnohem lečí pro trávení. Příkladem mohou být tyto saláty s čínským zelím.

Někteří lidé si natolik zvykli jíst maso, uzeniny nebo náhrady masa, že úplně zapomněli na to, že i salát se považuje za plnohodnotné jídlo. Zároveň je na salátech dobré, že pokud je člověk udělá s více surovinami, může se z nich dobře najíst a zároveň začít hubnout. Pokud byste si rádi nějaký ten salát dopřáli, zkuste si tyto 3 druhy salátů s čínským zelím.

Suroviny, které budete potřebovat na 1. salát

Na první recept budete potřebovat tyto suroviny:

  • 300 g kuřecí prsa
  • 100 ml vroucí voda
  • 3 ks brambory
  • 1 polévková lžíce jablečného octu
  • 1 ks cibule
  • 1 čajová lžička cukru
  • 3 ks vařená vejce
  • 1 čajová lžička soli
  • 150 g tvrdý sýr
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 150 g pekingské zelí
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany

Postup přípravy 1. salátu

Tento salát začněte připravovat tak, že si nakrájíte kuřecí maso na nudličky a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Poté maso společně s brambory zabalte do alobalu a dejte je péct na 200 °C. Maso by se mělo péct asi 35 minut a brambory 20 minut. Zatímco se bude maso s bramborami péct, můžete si nakrájet cibuli na malé kousky.

Cibuli následně smíchejte s cukrem, polovinou lžičky soli a octem. Vše promíchejte a poté cibuli zalijte vroucí vodou, kde necháte cibuli 10 minut marinovat. Následně si uvařte vejce a jakmile budou uvařená, lze je společně s uvařenými brambory a se sýrem nastrouhat. Pokud už je kuřecí maso upečené, nakrájejte jej na malé kousky, a to samé udělejte se zelím.

K salátu nesmí chybět omáčka

Aby salát dobře chutnal, připravte si na něj omáčku. V misce si tedy smíchejte zakysanou smetanu a přidejte k ní hořčici se solí. Do salátové mísy dejte na dno brambory a polijte je trochou omáčky. Cibuli už také nemusíte marinovat, takže jí slijte a poté ji dejte na brambory. Další vrstva by měla být kuřecí maso, a to potřete trochou omáčky.

hotový salát

Následně vrstvěte nastrouhaná vejce a opět přidejte omáčku. Poslední vrstvou by měl být nastrouhaný sýr a na povrchu opět omáčka. Nakonec salát uzavřete nakrájenými listy čínského zelí a celou salátovou mísu dejte na 1,5 hodiny do lednice. Poté můžete podávat a vychutnat si tento skvělý, a přitom sytý salát.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*