Lepší než bábovka. Rychlá buchta na plech s oříšky a rumově vanilkovým aroma

mramorová buchta

Vyzkoušejte tuto jednoduchou buchtu, ve které se snoubí dvě ochucené složky. Na řezu tak vypadá jako klasická mramorová bábovka, má však mnohem bohatší chuť.

Vypadá jako bábovka, ale není to bábovka. Tato buchta se výborně hodí k ranní kávě nebo čaji. Můžete po ní sáhnout vždy, když přijde nečekaná návštěva, protože její příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Chuťově je však vynikající a pro ty, co milují nadýchané piškotové buchty je tak ideální volbou. Citronové a rumové aroma se krásně doplňují a uvidíte, že ji zařadíte mezi ty oblíbené, které budete připravovat často.

Ingredience na mramorovou buchtu

  • 8 vajec
  • 12 lžic mouky
  • 16 lžic cukru
  • 8 lžic oleje
  • 8 lžic mléka
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 esence rumu
  • 1 esence citronu
  • 100 g jemně nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Nejprve oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Postupným mícháním do nich zapracujte cukr. Poté přidejte žloutky, mléko, olej a vše vyšlehejte do hladké hmoty. Nakonec přidejte prosátou mouku a stěrkou vše důkladně promíchejte. Vzniklé těsto si rozdělte na dvě části. Do té první přidejte citronové aroma nebo nastrouhejte citronovou kůru.

vyšlehané bílky
Fotografie: Pixabay

Do druhé poloviny těsta přidejte rumové aroma a kakao rozmíchané ve dvou lžících mléka. Vyšší plech nebo pekáč si vyložte pečícím papírem. Nejdříve na něj nalijte světlé těsto. Poté opatrně lijte to kakaové. Obě směsi společně vytvoří mramorový efekt. Nyní vše ještě zasypte nasekanými vlašskými ořechy a dejte péct.

nastrouhaná citronová kůra
Fotografie: Pixabay

Troubu předehřejte na 180°C a buchtu pečte přibližně 20 minut. Po dopečení vyndejte z trouby, nechte ji vychladnout a na závěr ji ještě posypte prosátým moučkovým cukrem. Rychlá buchta k čaji je hotová. Navíc mramorový efekt vypadá pěkně i na phleda tak se rozhodně nemusíte stydět, podávat tuto buchtu návštěvě. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*