Poctivý kuřecí vývar jako od babičky: Udělejte ho podle osvědčeného receptu, získá tím tu pravou chuť

Fotografie: Depositphotos

V dnešní době je mnohem rychlejší si udělat instantní polévku nebo sáhnout po bujonu. Pokud ale chcete poctivý vývar, udělejte jej podle tohoto receptu a pochutnáte si.

I když by se mohlo zdát, že se lidé v dnešní době snaží o to, aby jedli zdravěji, stále poměrně často sahají po polotovarech nebo po jídlech, které si sami nepřichystali a poté vůbec netuší, jaké přísady byly při vaření vlastně použity. Podobně je tomu i u polévek. Pokud byste si rádi pochutnali na domácím vývaru, jednoduše si jej udělejte podle tohoto receptu.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu domácího vývaru si připravte následující suroviny:

  • 800 g kuřecí stehna
  • 1 ks cibule
  • 3,5 litru čisté vody
  • 1 ks mrkev
  • 4 cm kořen zázvoru
  • 2 ks stroužky česneku

Málo surovin, a přesto vynikající vývar

I když si mnoho lidí myslí, že vývar je opravdu složité připravit, tak je tomu právě naopak. Přichystejte si tedy suroviny, které budete potřebovat a poté se pusťte do práce. Nejprve začněte tím, že si vezmete mrkev. Tu omyjte, oloupejte a očistěte ji tak, jako kdybyste ji chtěli právě sníst. Poté ji dejte bokem na talíř a sáhněte po masu.

příprava vývaru v hrnci

To důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a následně je dejte do hrnce. Abyste mohli začít kuřecí vývar vařit, přilijte ke stehnům vodu a postupně na středním plameni přiveďte vodu v hrnci k varu. Jakmile se tak stane, odstraňte z hrnce vzniklou pěnu a vařte stehna dalších 30 minut, ale nyní již bez pokličky.

Zpracujte všechnu zeleninu

Zatímco se budou kuřecí stehna vařit, můžete si vzít veškerou zeleninu, omýt ji a poté ji nakrájet na malé kousky. Hned poté postupně vkládejte zeleninu ke kuřecím stehnům do hrnce. Nejprve dejte do vody mrkev a poté pokračujte zázvorem, česnekem, a nakonec přidejte i cibuli. Jakmile bude zelenina v hrnci, vařte vše další hodinu na mírném ohni.

Dokončete kuřecí vývar

Hned poté, co uplyne hodina, kdy se kuřecí maso vařilo při mírném ohni společně se zeleninou, můžete z hrnce vyndat stehna, cibuli, mrkev a zbylou tekutinu z hrnce přecedit do jiného hrnce přes sítko. Následně dejte do vývaru zpět zeleninu, ale cibuli již nemusíte. Maso oberte a obrané kousky dejte do vývaru. Hned poté máte hotovo a můžete podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*