Sestra se podělila o recept, který její děti zbožňují. Tyhle jablkové pusinky jsou hitem

pusinky z bílku

Málokteré dítě odolá nějaké sladkosti, čím dál více se ale uchylujeme k tomu, že je mnohem raději připravíme doma, než zakoupíme v obchodě. Ideální sladkou svačinkou mohou být tyto pusinky.

Abychom dosáhli toho, že svačina, kterou chystáme dětem, je nejen chutná, ale i zdravá, je zapotřebí ji připravit doma. Jen tak totiž s jistotou víme, jaké ingredience jsme na přípravu použili. I díky tomu můžeme regulovat množství použitého cukru, ale hlavně i do sladkého receptu přidat nějakou zdravou složku. V tomto případě jsou to jablka.

Ingredience potřebné na přípravu jablkových marshmallow:

  • 1000 gramů jablek
  • 180 mililitrů vody
  • 8 gramů agaru
  • 250 gramů cukru
  • 2 gramy kyseliny citrónové
  • 2 vaječné bílky
  • 10 gramů vanilkového cukru

Očištěná jablka upečeme pro získání lepší chuti

Jako první se vrhneme na přípravu jablek. Ty nejprve zbavíme slupky, následně také stopky a semínek. Nakrájíme je na malé kostičky a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme si předem vymazali máslem. Takto připravená jablka podlijeme 100 mililitry studené vody a pečeme při 180 stupních půl hodiny v troubě. Jakmile jsou jablka upečená, dáme je do mísy a pomocí ponorného mixéru z nich vytvoříme jablečné pyré.

Základem receptu jsou pusinky z bílků

Pyré necháme postupně vychladnout, mezitím si připravíme bílkovou pěnu. Ta nám vznikne postupným smícháním vaječných bílků spolu s cukrem a kyselinou citronovou. Směs pomalu šleháme mixérem a to do té doby, dokud hmota nebude natolik stabilní, že i při otočení misky dnem vzhůru se nepohne. Do misky následně přidáme 200 gramů připraveného a vychladlého jablečného pyré.

roláda

Tuto roládu v poslední době dělám každý týden. Chutná tak dobře, že mi nikdo nevěří, že není z cukrárny

Pusinky tvoříme pomocí cukrářského sáčku s tryskou

Zbylé pyré umístíme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme k němu vodu, agar, zbytek připraveného cukru a cukr vanilkový. Pyré vaříme a za stálého míchání z něj vytvoříme tuhou hmotu. Tu následně přidáme do bílkové směsi a opět vyšleháme. Směs přelijeme do cukrářského sáčku a pomocí hvězdicové trysky tvoříme malé pusinky na připravený plech s pečícím papírem.

Pusinky necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout, následně můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*