Sestra bývalá pekařka ve vyhlášené cukrárně mi prozradila tajný recept na jejich legendární koláč

Hodně lidí si dává za úkol to, že se naučí péct, což nemusí vždy dopadnout dobře. Díky tomuto jednoduchému receptu však můžete vytvořit naprosto báječný a chutný koláč.

Naučit se péct různé koláče, dorty a dezerty je pro spoustu lidí důležitým a zábavným doplňkem do života. Někteří to však po prvotních nezdarech vzdají a raději si sladké kupují v cukrárnách. Naučit se péct může být přitom velice jednoduché. Stačí k tomu například i tento jednoduchý recept, s jehož pomocí vytvoříte skvělý nadýchaný koláč.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 180 g cukru
  • špetku vanilky
  • špetku soli
  • 220 g mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g másla
  • 200 ml mléka

Těsto

Základem je těsto

Stejně jako u většiny různých koláčů je základem vždy správné těsto. Vezměte si tak dostatečně velkou mísu a rozklepněte do ní vejce. K těm následně přidejte cukr, sůl a vanilku. Za pomocí mixéru vše vyšlehejte tak, aby hmota neměla žádné hrudky. Následně do misky nasypte mouku s práškem do pečiva a hnětením vytvořte vláčné a husté těsto.

Plech

cuketa vidlička

5minutový cuketový koláč s libovolnou náplní: Tuhle lahodu můžete servírovat každý víkend

Přípravu koláče dokončete

Do dostatečně velikého hrnce si nalijte mléko a plotýnku zapněte. Mléko však nezapomeňte jen ohřát. Musíte tedy hlídat, aby se vám nezačalo vařit. Teplé mléko následně přilijte do těsta a vše důkladně promíchejte. V tuto chvíli máte vše připravené na to, abyste mohli tento lahodný a nadýchaný koláč upéct.

Koláč

Koláč dejte péct

Plech si vystelte pečícím papírem a nalijte do něj těsto s mlékem. Rozprostřete ho tak, aby bylo na všech místech rovnoměrné. Troubu si rozehřejte na 180 °C a plech do ní vložte na 40 minut. Po uplynutí této doby ho můžete vyjmout a lahodný koláč máte hotový. Před servírováním ho ještě posypejte moučkovým cukrem. Kdo chce, může si k němu udělat i lahodnou kávu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*