Toto jídlo bude mít určitě své místo na svátečním stole. Uvařit jej však můžete i na běžný oběd. Jeho příprava je totiž velmi jednoduchá a chuti neodoláte.
Plátky vepřového masa naskládané za sebou a prokládané bohatou oblohou. Vyzkoušejte tuto „harmoniku“ z masa, která se bude na svátečním stole vyjímat. I když jídlo působí sofistikovaně, jeho příprava je velmi jednoduchá. Musíte jen počítat s časem, který zabere marinování masa a naložit je den dopředu. Tuto šťavnatou pochoutku si určitě přidáte do seznamu vašich oblíbených receptů
Ingredience potřebné na přípravu vepřových plátků
- 1 kg vepřové panenky nebo pečeně
- 2 rajčata
- 200 g tvrdého sýra
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 200 g žampionů
Postup přípravy masové „harmoniky“
Den dopředu si nachystejte maso v marinádě. Vepřovou panenku nebo pečeni nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté. V misce smíchejte citronovou šťávu, sójovou omáčku, hořčici a olej. Maso osolte a každý plátek potřete marinádou. Naskládejte do misky a zalijte zbytkem marinády. Takto připravené maso dejte alespoň na 10 hodin odležet do lednice.
Rajčata, sýr a žampiony si nakrájejte na plátky. Česnek nasekejte najemno nebo prolisujte. Vezměte si menší pekáč a položte na něj alobal. Nejprve na něj naskládejte plátky marinovaného masa. Postavte je všechny za sebe. Alobal vám může posloužit, aby maso nepadalo na strany. Nyní mezi plátky vložte pokrájené ingredience.
Masový pokrm všeho všudy v jediném pekáči. Jen 3 ingredience a nespočet možných přísad podle fantazie
Podávejte se zeleninovým salátem nebo bramborem
Rovnoměrně je vkládejte, tak aby mezi každým kouskem masa byl přibližně stejný počet plátků. Drceným česnekem můžete potřít maso z vrchu nebo jej také zapravit mezi jednotlivé plátky. Nyní celou harmoniku zabalte do alobalu, aby držela tvar a dejte péct. Troubu si předehřejte na 200 °C a pečte přibližně 50 minut.
Žampiony nebo jiné houby můžete opéct na pánvi zvlášť a na maso je umístit až po upečení. Jako příloha postačí opečené pečivo a zeleninový salát. Můžete také podávat s pečenými nebo šťouchanými brambory. Uvidíte, že toto šťavnaté maso zachutná všem a stane se pravidelnou pochoutkou na vašem stole.
Napište komentář