Kuřecí maso patří mezi jedno z nejoblíbenějších. Hojně se v kuchyních využívá nejen proto, že jeho příprava není nijak složitá, ale také proto, že se jedná o maso dietní.
Masová jídla jsou všeobecně velmi oblíbená, často se ale může stát, že nám dochází nápady, jak maso připravit. I z chutného masa, jako je maso kuřecí, se tak po čase stane pokrm fádní až nudný. Je proto zapotřebí recepty čas od času obměnit a nebát se pustit i do z počátku velmi neobvyklých a zajímavých experimentů v kuchyni.
Ingredience potřebné na přípravu kuřecího masa:
- 600 gramů kuřecích prsou
- 350 gramů šunky
- 200 gramů hladké mouky
- 5 vajec
- 350 gramů tvrdého sýra
- litr bešamelové omáčky
- 200 gramů strouhanky
- slunečnicový olej
Zapomeňte na obyčejná kuřecí prsa: Moje teta vymyslela recept, na který se po poslední oslavě každý ptá
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky
Z kuřecích prsou si připravíme tenké filety a to stejným způsobem, jako bychom připravovali maso na řízky. Takto připravené kusy masa vložíme do zapékací mísy a to po celé její ploše, včetně okrajů. Část masa si odložíme stranou tak, abychom z něj byli schopní udělat také vrstvu poslední, horní. Mezitím si na plátky nakrájíme šunku a sýr, pokud jsme obě suroviny zakoupili v plátkové verzi, máme o práci méně. Kuřecí základ přelijeme bešamelovou omáčkou a na ní navrstvíme plátky šunky a sýru.
Vrstvíme obdobně, jako při přípravě lasagní
Stejným postupem vrstvíme celou zapékací mísu a to až do té doby, dokud nám nedojdou suroviny. Poslední vrstvou jsou odložené kuřecí filety, v té chvíli máme pokrm připravený na další postup. Dalším krokem, který s jídlem uděláme, je jeho zamražení. Pekáč s jídlem tedy necháme přes noc v mazáku a k přípravě se vrátíme druhý den.
Díky zmražení nám maso bude držet požadovaný tvar
Ještě předtím, než maso vyndáme z mrazáku, v míse si rozklepneme vejce, která promícháme se solí. Maso následně vyklopíme z mísy a posypeme moukou. Následně jej obalíme ve vejci a poté také v další míse, ve které máme strouhanku. Výsledný pokrm smažíme na oleji a to do té doby, dokud strouhanka nechytne zlatavou barvu.
Napište komentář