Masové kuličky jsou velmi oblíbené v omáčce na těstovinách nebo také jako zajímavý prvek v polévce. Dá se z nich ale vytvořit také velmi originální pokrm.
A tím je koláč, ve kterém najdeme nejen masové kuličky, ale i zelí. Příprava tohoto koláče se skládá celkem ze 3 jednoduchých kroků a díky jasnému postupu jej zvládne připravit i naprostý začátečník. Jediným složitým krokem v tomto receptu může být práce s kynutým těstem, díky jasnému a srozumitelnému postupu si poradíme i s ním.
Ingredience potřebné na přípravu koláče:
- 450 gramů hladké mouky
- 300 mililitrů vody
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 450 gramů mletého hovězího masa
- 40 gramů čerstvého droždí
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 1 kilogram bílého zelí
- 1 středně velké cibule
- 1 vejce
- zelená cibule, petržel, kopr
- sůl, pepř, kmín
Recept, který se skládá ze 3 jednoduchých fází
Jako první je zapotřebí si připravit kynuté těsto. Na to budeme potřebovat v misce rozdrolené droždí, které smícháme se špetkou cukru a 2 hrnky hladké mouky. To vše zalijeme 100 mililitry teplé vody a promícháme. Takto připravenou směs necháme 20 minut na teplém místě kynout. Poté do mísy přidáme zbylou mouku, vodu a 2 lžičky oleje. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Hovězí šunka vylepšená snadnou domácí fintou: Připravte si křehký a lahodný pokrm za pár korun
Během kynutí se vrhneme na přípravu dalších ingrediencí
V misce si smícháme hovězí maso spolu s vejce, najemno nasekanou petrželí a zelenou cibulkou. K tomu přimícháme také strouhanku a vytvoříme si směs, kterou dochutíme solí a pepřem. Do směsi následně přilijeme 150 mililitrů studené vody a vyvarujeme CCA 35 stejně velkých placek, které budou svým vzhledem připomínat karbanátky.
Zelí si připravíme na pánvi a nakonec vše spojíme
Na pánvi si necháme rozehřát olej, máslo a vodu. Do této směsi přidáme nakrájené zelí a vše přikryjeme pokličkou. Zelí dusíme po tak dlouhou dobu, dokud se nám nezredukuju na polovinu. Připravíme si pekáč, který vyplníme pečícím papírem. Na jeho dno rozprostřeme těsto, na které následně umístíme připravené zelí a karbanátky. Takto připravený pokrm vložíme do trouby a necháme péct 40 minut na 180 stupňů.
Napište komentář