O tom, že 90. léta minulého století byla legendární, není pochyb. Do historie se zapsala také několika neskutečnými recepty, jeden z nich vám právě přinášíme.
Stejně tak, jako se rozvíjí technologie, i gastronomie se postupem let vyvíjí. I přesto, že do moderní kuchyně již některé pokrmy nepatří, není dobré na ně zapomínat. Naopak, některá jídla z 90. let bychom si měli čas od času dopřát a to hlavně proto, abychom si připomněli naši minulost. Jedním z těchto pokrmů je také lahůdkový salát, který je připraven z toho, co dům dal.
Ingredience potřebné na přípravu domácího salátu:
- Vařené brambory – 3 kusy
- Vejce – 3 kusy
- Rybí konzervy v oleji – 300 gramů
- Vařená mrkev – 1 kus
- Zelená cibule – 4 stonky
- Majonéza
Ingredience jednoduše smícháme a dochutíme
Jako první je zapotřebí si veškeré ingredience připravit do stavu, ve kterém je budeme v salátu podávat. Připravené brambory si uvaříme, stejně tak vejce a mrkev. Brambory následně oloupeme a nastrouháme je na hrubém struhadle. Takto připravené brambory umístíme do mísy, bude se jednat o první vrstvu našeho výsledného salátu.
Aby byl salát originální, vrstvíme jej postupně
Na vrstvu vařených brambor umístíme vrstvu rybiček, na tu následně přijde najemno nakrájená zelená cibule. Tyto vrstvy pokryjeme majonézou a to ideálně tak, aby nám vytvořila vzhled sítě. Vejce, která jsme uvařili natvrdo, nastrouháme na jemném struhadle a rozmístíme na vrstvu cibule s majonézou. Na vrstvu vajec přijde opět majonéza a tu následně zakryjeme vrstvou vařené mrkve nastrouhané na jemném struhadle.
Tento krabí salát překvapí každého hosta. Moje zmlsaná rodina se ho nemůže nabažit. Na stole je za 5 minut
Nejen chutný, ale i originálně vrstvený
Jako poslední vrstva bude opět majonéza a to stejným stylem, tedy ve tvaru mřížky. Díky tomu docílíme toho, že majonézy nebude ve výsledném pokrmu moc, přesto jej ale dokáže spojit a dodat mu chuť. Konečnou vrstvu dozdobíme olivami a brusinkami, během krátké chvíle tak máme lahodný pokrm, který překvapí nejen naše chuťové buňky, ale zaujme nás i jeho vzhled.
Napište komentář