Mleté maso je velmi oblíbené proto, že jeho příprava není příliš náročná ani technicky, ani časově. Pokud k němu přidáme i omáčku, máme lahodný pokrm během několika minut.
Mleté maso se pravidelně vyskytuje na jídelníčku v téměř každé domácnosti. Při vymýšlení originálního receptu máme často problém, proto jsme si pro vás jeden připravili, pochází přímo z japonské kuchyně a jeho chutí budete zaručeně překvapeni. Tento masový pokrm můžete doplnit bramborami, rýží nebo restovanou zeleninou.
Ingredience potřebné na přípravu mletého masa v omáčce:
- 300 gramů zelí
- cibule
- 500 gramů mletého masa
- 2 stroužky česneku
- vejce
- půl lžičky soli
- strouhanka
- 200 mililitrů mléka
- 180 gramů taveného sýru
Z mletého masa a zeleniny si připravíme směs
Nejprve si nahrubo nakrájíme zelí, ke kterému přidáme cibuli. Směs této zeleniny vložíme do mlýnku na maso a rozemeleme na jemnou hmotu. Použít můžeme také mixér. Zeleninovou směs smícháme s mletým masem a přidáme také česnek prolisovaný lisem. Vše smícháme s vejcem a osolíme.
Z masové směsi vytvoříme oválné řízky
Z připravené směsi vytvoříme oválné řízky, které jeden po druhém obalíme ve strouhance. Připravené válečky obalíme ve strouhance a osmažíme na pánvi s olejem. V misce si mezitím smícháme mléko s taveným sýrem. Směs promícháme pomocí ponorného mixéru a nalijeme ji do pánve k osmaženým válečkům. Přikryjeme pokličkou a necháme chvíli 20 minut vařit.
Z téhle pochoutky z brambor a mletého masa rodině došla slova. Manžel mě díky ní nosí v náručí
Sýrová omáčka dodá řízkům jedinečnou chuť
Jídlo necháme na mírném plamenu vařit bez povšimnutí, výsledkem budou originální řízky z mletého masa, jejichž chuť podtrhne sýrová omáčka. Jedná se o jednoduché jídlo z jedné pánve, které ale výslednou chutí překvapí každého, kdo zasedne ke stolu. Pokrm je skvělý také v tom, že na něj nejsou potřeba žádné speciální ingredience, vystačíme si s tím, co najdeme doma.
Napište komentář