Salát je velmi vděčným a chutným pokrmem, který si snadno můžeme dopřát každý den. Hodí se nejen na sváteční stůl, ale také jako univerzální pochutina na večírek.
Příprava salátu nemusí být nijak náročná, i ze základních surovin dokážeme vytvořit lahodný recept, který překvapí svou chutí, ale i originalitou. Na jeho přípravě je dobré to, že není nijak náročný, a tak si s ní poradí i naprostý začátečník. Jeho výhodou je také fakt, že suroviny, které na jeho přípravu potřebujeme, nejsou ani drahé, ani exotické.
Ingredience potřebné na přípravu rychlého salátu:
- houby – 350 gramů
- sůl – ½ lžičky
- vejce – 3 kusy
- nakládané okurky – 150 gramů
- kopr
- konzervované červené fazole – 400 gramů
- česnek – 1 stroužek
- majonéza – 2 polévkové lžíce
Nejprve si připravíme houby
Připravené houby si nakrájíme na menší kousky, ideálně na plátky a osmažíme je na rostlinném oleji. Jejich výhodou je, že jsou velmi rychle hotové, na jejich přípravu nám budou stačit 3 – 4 minuty. Houby následně osolíme a pokračujeme ve smažení další 2 minuty. Neustále je zapotřebí je míchat, aby nedošlo k jejich připálení.
Vejce uvaříme natvrdo a přidáme
Ve vedlejším hrnci si uvaříme vejce natvrdo, která následně oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hotové houby přendáme do misky, kde je smícháme s vejci. Do směsi následně přidáme fazole, které jsme zbavili vody z konzervy. Přidáme také najemno nakrájené kyselé okurky.
Tato jemná domácí majonéza podle snadného receptu od tety mi šetří spoustu času a peněz. Jinou už nechci
Salát dochutíme a můžeme podávat
Celou směs promícháme a dodáme jí lahodnou a výraznou chuť pomocí nasekaného kopru. Do salátu také protlačíme stroužek česneku, ingredience opět promícháme a na závěr celý pokrm spojíme pomocí majonézy. Osolíme nebo opepříme podle naší chuti a můžeme podávat. Pro delší trvanlivost je dobré salát skladovat v lednici.
Napište komentář