Moje kamarádka z michelinské restaurace mi odhalila recept na dokonalý salát, který nikdo nezná

Salát s fazolemi

Salát je velmi vděčným a chutným pokrmem, který si snadno můžeme dopřát každý den. Hodí se nejen na sváteční stůl, ale také jako univerzální pochutina na večírek.

Příprava salátu nemusí být nijak náročná, i ze základních surovin dokážeme vytvořit lahodný recept, který překvapí svou chutí, ale i originalitou. Na jeho přípravě je dobré to, že není nijak náročný, a tak si s ní poradí i naprostý začátečník. Jeho výhodou je také fakt, že suroviny, které na jeho přípravu potřebujeme, nejsou ani drahé, ani exotické.

Ingredience potřebné na přípravu rychlého salátu:

  • houby – 350 gramů
  • sůl – ½ lžičky
  • vejce – 3 kusy
  • nakládané okurky – 150 gramů
  • kopr
  • konzervované červené fazole – 400 gramů
  • česnek – 1 stroužek
  • majonéza – 2 polévkové lžíce

Nejprve si připravíme houby

Připravené houby si nakrájíme na menší kousky, ideálně na plátky a osmažíme je na rostlinném oleji. Jejich výhodou je, že jsou velmi rychle hotové, na jejich přípravu nám budou stačit 3 – 4 minuty. Houby následně osolíme a pokračujeme ve smažení další 2 minuty. Neustále je zapotřebí je míchat, aby nedošlo k jejich připálení.

Salát s fazolemi,

Vejce uvaříme natvrdo a přidáme

Ve vedlejším hrnci si uvaříme vejce natvrdo, která následně oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hotové houby přendáme do misky, kde je smícháme s vejci. Do směsi následně přidáme fazole, které jsme zbavili vody z konzervy. Přidáme také najemno nakrájené kyselé okurky.

Recept na domácí majonézu

Tato jemná domácí majonéza podle snadného receptu od tety mi šetří spoustu času a peněz. Jinou už nechci

Salát s fazolemi

Salát dochutíme a můžeme podávat

Celou směs promícháme a dodáme jí lahodnou a výraznou chuť pomocí nasekaného kopru. Do salátu také protlačíme stroužek česneku, ingredience opět promícháme a na závěr celý pokrm spojíme pomocí majonézy. Osolíme nebo opepříme podle naší chuti a můžeme podávat. Pro delší trvanlivost je dobré salát skladovat v lednici.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*