Tento vynález z listového těsta mé sestry cukrářky mě zachrání vždy, když nemám čas na pečení

listové těsto s pudinkem

Snadný a rychlý dezert z listového těsta a pudinku potěší každou návštěvu a vás zachrání před neočekávaným hostem. Po tomto moučníku se jen zapráší.

Rychlé a jednoduché recepty na dezerty jsou velice oblíbené především v případě, přepadne-li vás neohlášená návštěva. Abyste ji mohli pohostit, snažíte se „uplácat“ nějaké občerstvení z toho, co dům dal. Listové těsto a pudink zpravidla máme doma všichni, tak proč tyto suroviny nevyužít na snadný dezert, který zaujme a potěší chuťové buňky každého hosta.

Dezertem z listového těsta nic nezkazíte

Listové těsto by mělo být součástí každé kuchyně. Jedná se o ideální surovinu k přípravě mnoha dezertů. Nemusíte se zaobírat jeho výrobou, stačí jej koupit – k dostání je v každém obchodě s potravinami – a hodit do lednice pro všechny případy. Jakmile bude potřeba, můžete jej použít k výrobě snadného a rychlého dezertu, po kterém se jen zapráší.

Čtverečky z listového těsta s pudinkem

Například tyto čtverečky z listového těsta s pudinkem jsou ideálním řešením, pokud vám na dveře zaklepe neohlášený host. Abyste ukázali, že jste připraveni na vše a máte co nabídnout ke kávě nebo čaji, můžete rychle šoupnout do trouby tento jednoduchý dezert.

Co budete potřebovat:

  • Listové těsto,
  • 4 žloutky,
  • 200 ml smetany ke šlehání,
  • 400 ml mléka,
  • 1 citron,
  • 120 g cukru a
  • 2 ČL kukuřičného škrobu.

Postup:

Těsto rozválejte do obdélníkového tvaru. Pokud jste si již koupili těsto zabalené v pečicím papíře, máte o starost méně. Rozkrájejte jej na pravidelné čtverce o velikosti asi 3×3 cm. Umístěte jednotlivé dílky na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Než se listové těsto upeče, pusťte se do přípravy krému.

čokoládový dezert ze zakysané smetany

Vzdušný dezert ze zakysané smetany za 23 Kč. Z plastových kelímku zobeme mňamku jako z luxusní cukrárny

listové těsto

Nalijte mléko do hrnce a přidejte kůru z jednoho citronu nahrubo nastrouhanou. V misce vedle ušlehejte žloutky s cukrem a škrobem. Jakmile se mléko zahřeje, vyjměte z něj citronovou kůru těsně před bodem varu a přelijte jednu naběračku k vyšlehaným žloutkům s cukrem a škrobem. Stále míchejte metličkou. Následně směs přelijte zpět do hrnce ke zbytku mléka a vařte na mírném plamenu, dokud nezhoustne a nevytvoří pudink.

Popřípadě si můžete práci usnadnit a použít vanilkový pudink v prášku, který stačí jen smíchat s mlékem a cukrem. Nechte vychladnout a mezitím si vyšlehejte smetanu do husté šlehačky. Poté postupně přidejte k pudinku. Upečené čtverečky rozřízněte podélně a naneste krém na spodní část. Přiklopte vrchním dílem a máte hotovo. Můžete ještě zasypat moučkovým cukrem podle chuti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*