Mleté kuřecí maso není oproti jiným druhům tolik výrazné, je zapotřebí jeho chuť něčím výrazným podtrhnout. Často také bohužel dochází k tomu, že pokrmy z kuřat jsou suché.
Kuřecí maso se neřadí mezi ta nejšťavnatější, často naopak dochází k tomu, že pokrmy z něho připravované jsou velmi suché. To dokáže zkazit dojem nejen ze samotného masa, ale i z celkového pokrmu. Naštěstí ale existuje jednoduchý trik, který znaly už naše babičky a nyní se do českých kuchyní zase vrací zpět.
Ingredience potřebné na přípravu šťavnatého kuřecího masa:
- mleté kuřecí maso – 500 gramů
- cibule – 2 kusy
- krajíc chleba – 2 kusy
- mléko – 100 mililitrů
- vejce
- zelí – 100 gramů
- sůl – ½ lžičky
- česnek – stroužek
Doma připravené mleté maso bude vždy lepší
Ideálním řešením je namlít si kuřecí maso doma, pokud to ale pro nás možné není, i to zakoupené nám postačí. To je ovšem zapotřebí prohnat mlýnkem na maso ještě jednou, aby právě jeho výsledná chuť byla šťavnatější a plnější. Kromě samotného masa pomeleme také cibuli a 2 předem namočené krajíce chleba. Ty si namočíme do mléka.
Z téhle pochoutky z brambor a mletého masa rodině došla slova. Manžel mě díky ní nosí v náručí
Vše smícháme a prohněteme
V míse, kterou umístíme pod strojek, se nám tímto způsobem smíchá mleté kuřecí maso, cibule, chleba a zbytky vymačkaného mléka. Směs promícháme a vyklepneme do ní také vejce. Vedle si najemno nakrájíme zelí, které do směsi následně také přimícháme. Vše dochutíme solí a také česnekem vymáčknutým přes česnekový lis.
Vytvoříme řízky, které postupně smažíme
Nyní je již postup standardní jako u klasických řízků. Z masové směsi jednoduše vytvoříme bochánky, ze kterých následně uděláme karbanátky a ty postupně obalíme v trojobalu. Pokud nechceme jídlo hutné, vystačí nám místo trojobalu samotná strouhanka. Řízky připravíme na pánvi s olejem, dozlatova je osmažíme z obou stran a můžeme podávat.
Napište komentář