Tato nejšťavnatější roláda v sobě skrývá lahodnou náplň, která vždy nadchne celou naši rodinu

Kuřecí roláda

Pokud hledáte ideální pokrm, který oslní vaše hosty svou chutí, ale i prezentací, je kuřecí rolka skvělou volbou. Kombinuje šťavnatost a jemnost kuřecího masa s bohatou náplní.

Kuřecí roláda je elegantní a výživný pokrm, který se skládá z kuřecích prsou nebo stehenního masa, které je rozklepané na tenké plátky, naplněné různými ingrediencemi, a poté pečlivě svinuté do rolky. Typická náplň může zahrnovat směs bylinek, špenátu, sýru, sušených nebo čerstvých hub, slaniny nebo sušených rajčat, což dodává roládě bohatý a komplexní chuťový profil.

Ingredience potřebné na kuřecí roládu:

  • 1 kilogram kuřecích prsou
  • petržel (podle chuti)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 mrkev
  • 1/2 červené sladké papriky
  • 50 gramů strouhaného sýra
  • 1 lžička soli, černého pepře
  • 1/2 lžičky mleté chilli papričky
  • 4 sušená rajčata
  • vařená vejce

Příprava rolády je komplexní proces

Nejprve najemno nasekejte petržel. Oloupaný česnek nasekejte a promíchejte s petrželí. Vejce rozklepněte do malé mísy a důkladně je rozšlehejte. Do vaječné směsi přimíchejte nasekanou petržel a česnek, přidejte nastrouhaný sýr a vše důkladně promíchejte. Sušená rajčata vložte do misky, zalijte je horkou vodou a nechte 20 minut nabobtnat.

Plátky masa se sýrem

Spojila jsem naše 2 nejoblíbenější potraviny, ze kterých vznikla podle manžela dokonalá roláda

Kuřecí roláda
Fotografie: YouTube

Zabalíme kuřecí prsa do potravinové fólie

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky o tloušťce 1,5–2 cm. Na stůl položte potravinářskou fólii a na ni rozložte nakrájená kuřecí prsa. Překryjte je další vrstvou fólie a maso jemně naklepejte. Poté fólii odstraňte a maso ochuťte solí, chilli papričkami a pepřem. Na maso nanesete petrželovo-sýrovou směs, rovnoměrně ji rozetřete.

Kuřecí roláda
Fotografie: YouTube

Vše doplníme o zeleninu a necháme péct

Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na tenké plátky. Podobně připravte i sladkou papriku. Uvařená vejce rozpůlíte a jedno po druhém je kladete na maso spolu s plátky mrkve a papriky. Na závěr přidejte sušená rajčata. Zarolujte, svažte a roládu vložte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu, pak vařte na středním ohni přibližně hodinu. Hotovou roládu nechte vychladnout a uložte ji do lednice na minimálně 8 hodin.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*