Rozzuřená matka se dozvěděla o šikaně ze strany učitelky, které byla vystavena její dcerka

Fotografie: ŠJů / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Matka 12leté holčičky vzala věci do svých rukou poté, co její dcera opakovaně vykazovala podivné chování. Stížnost na učitelku je však školou ignorována.

Žádný rodič si rozhodně nepřeje, aby jeho dítě zažívalo ve škole šikanu. Velmi často se zaměřujeme na nevhodné chování dětí mezi sebou, původce šikany však někdy může být i sám učitel. Jako v případě, o němž informoval server Webniusy. Učitelka si nejspíš myslela, že je vtipná. Holčičce však svými nevhodnými poznámkami způsobovala peklo na zemi. Ta totiž musela vyhledat psychologa.

Její dcera se začala chovat podivně

Jedna maminka se svěřila na sociální síti Reddit s formou šikany, kterou ve škole zažívá její 12letá dcera. Šokující je, že „agresorem“ je její učitelka biologie. Ta si nejspíš neuvědomuje, že i nevinné poznámky vyřčené v legraci mohou od takové autority znamenat pro dítě opravdu mnoho. Maminka malé slečny si začala všímat změn v jejím chování a pak zjistila, že všechny mají společného jmenovatele.

„V hodině biologie třeba mluvili o rozdílech mezi připojenými a oddělenými ušními boltci, ale když se podívala na ucho mé dcery, nazvala její ušní boltce ‚tlustými‘ a smála se jim. Teď už dcera nikdy nenosí vlasy do culíku, ale vždy tak, aby jí zakrývaly uši,“ svěřuje se maminka. Obdobné to prý bylo, když učitelka poukázala na její velké nohy. Od té doby dcera nosí jen malé baleríny, v nichž její noha vypadá menší.

Skandální příběh z mateřské školky znepokojil veřejnost. 4leté dítě v nesnázích si prošlo peklem

Dcera nechce ze školy pryč, stížnosti se však ignorují

Následovala žádost dcery o pořízení rovnátek. Toto přání bylo rovněž reakcí na učitelčinu poznámku o „zubech jako králík“. Třešničkou na dortu pak byla poznámka na její „chlupaté nohy“, takže začala nosit jen legíny a poprosila svoji maminku, aby jí ukázala, jak se holí nohy. To už bylo na ni opravdu moc a věc šla řešit s ředitelem. Místo toho, aby se někdo zabýval chováním paní učitelky, dostala její dcera sociálního poradce, aby jí pomohl s jejím chováním. Jako by to vše byl její problém.

My daughter is being bullied by her teacher
by inTrueOffMyChest

Matka také dceři sehnala psychologa a jako nejlepší možnost vidí změnu školy. Její dcera se však pochopitelně nechce vzdát svých kamarádů. Mnoho lidí tento příběh šikany, která se jen těžko dokazuje, opravdu zvedl ze židle. Možná si tato učitelka myslí, že tyto urážky jsou pro třídní prostředí vtipné. Studenti se příliš bojí být vyčleněni, aby se nechovali špatně. Ale to je pak velmi toxická třída,“ napsal jí do komentářů ředitel školy v důchodu.

Rovněž jí poradil, aby shromáždila všechny podklady i s daty, kdy k těmto pochybením mělo dojít, a aby je rozeslala e-mailem všem členům správní rady. Rovněž maminku pochválil za to, jak za dceru bojuje, i za to, že jí neváhala najít psychologa, který jí může velmi pomoci naučit se vyrovnat se stresory. Na SvětěKreativity se můžete také podívat, jak se jedna učitelka rozhodla řešit šikanu ve škole. Rodiče rozdělila na 2 tábory.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*