Zemřela hlavní hvězda kultovního filmu, který dodnes vysílají televize i desítky let po premiéře

Fotografie: Michal Louč / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Fanoušci kultovního filmu Bonnie a Clyde oplakávají smrt jedné z jeho hlavních hvězd. Ve věku 91 let zemřela herečka Evans Evans.

Jste-li milovníky příběhů plných dobrodružství, napínavých scén a dechberoucích konců, jistě jste také viděli film Bonnie a Clyde z roku 1967. Snímek patří do zlatého fondu světové kinematografie a objevilo se v něm mnoho významných jmen z oblasti filmu. Jedním z nich bylo i Evans Evans. Patřilo herečce, která nás bohužel ve věku 91 let navždy opustila v neděli 16. června letošního roku.

Film Bonnie a Clyde odstartoval její kariéru

Kariéru jí nastartoval kultovní snímek Bonnie a Clyde z roku 1967, kde ztvárnila postavu Velmy Davis. Poté se objevila v mnoha filmech, mezi známější patří Grand Prix nebo Smrtící rána, přesto však Bonnie a Clyde zůstal jejím nejlepším počinem, jak píše server Deadline. Ve filmu se líbá se svým přítelem Eugenem, kterého ztvárnil Gene Wilder, když si dvojice všimne, že jí Bonnie a Clyde kradou auto.

Jakmile je vypátrají na vlastní pěst, jsou gangem uneseni a děj filmu začíná mít nezvyklý spád. Všichni si totiž začnou užívat svou společnost. Některé další filmy Evans dokonce natočila i pod vedením svého manžela, režiséra Johna Frankenheimera, jak píše web NYPost, za něhož se provdala v roce 1963 a s nímž byla až do jeho smrti v roce 2002. Kariéra herečky Evans trvala 5 desetiletí.

Milovaný hudebník podlehl rakovině v pouhých 53 letech. Jeho ikonické hity znají i v zahraničí

Věnovala se také seriálové tvorbě

Evans nebyla pouze filmovou herečkou, věnovala se i seriálové tvorbě. Vidět jste ji mohli například v Alfred Hitchcock uvádí nebo Zadáno pro Alfreda Hitchcocka. V 50. a 60. letech vystupovala také na světoznámé newyorské Broadwayi v několika divadelních hrách.

Evans sice odešla už 16. června v neděli, ale americká média o její smrti informovala později ve čtvrtek 20. června. Zemřela ve věku úctyhodných 91 let. Na SvětěKreativity jsme nedávno informovali o úmrtí další známé osobnosti, tentokrát nás navždy opustila zpěvačka Victorie, jejíž smrt se stále vyšetřuje.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*