Po zdánlivě bezproblémovém porodu matka propadla panice. Po 20 letech viní a žaluje doktory

Fotografie: Petravesela79 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Oskar Dziubka se narodil v roce 2004 se srdeční vadou a nevyvinutou rukou. Jeho matka má pochybnosti o kvalitě lékařské péče, jež se jí dostalo.

Chlapcova matka Marta byla během těhotenství v péči nemocnice v Miechówě, u plodu nebyly oficiálně zjištěny žádné abnormality. Marta však vzpomíná na jednu návštěvu, kdy se jí lékařka zeptala, zda by přerušila těhotenství, pokud by se dítě narodilo s vážným postižením. Tato otázka naznačuje, že lékaři možná měli podezření na možné komplikace, ale tyto informace nebyly Martě sděleny. Po narození Oskara se ukázalo, že jeho zdravotní stav je vážný.

Lékaři to věděli předem, myslí si matka

Srdeční vada a nevyvinutá ruka představovaly významné výzvy pro jeho život a vývoj. Marta, rozhodnutá bojovat za zdraví svého syna, se okamžitě začala shánět po nejlepší možné lékařské péči. Oskar podstoupil několik operací srdce, které byly nezbytné pro jeho přežití. Navzdory těžkému startu do života se Oskar ukázal jako silný a odhodlaný bojovník, jak uvádí web MSN.

Fyzické omezení, které s sebou přinesla nevyvinutá ruka, ho nikdy nezastavilo v dosažení jeho cílů. Naučil se, jak využít své schopnosti na maximum, a našel způsoby, jak překonávat každodenní výzvy. Podle webu Parenting je dnes Oskar inspirací pro mnoho lidí. Navzdory svým zdravotním problémům se snaží žít plnohodnotný život.

Lékaři žádali otce, aby to se záchranou své dcery už vzdal. Poté se postaral o zázrak

Nemuselo to tak být, kdyby byla včas informována

Marta Dziubka se ale nevzdává a pokračuje v boji za práva svého syna i sebe sama. Navzdory těžkostem, které je postihly, Marta neúnavně hledá spravedlnost a lepší budoucnost. Se synem se hodlají odvolat k okresnímu soudu práce a sociálního zabezpečení a podnikli řadu dalších kroků, aby zajistili svá práva a zlepšili svou finanční situaci.

Nemocnice
Fotografie: Pexels

Podle matky bylo možné srdeční vadu jejího syna operovat již v těhotenství, ona o ní ale nevěděla. V současné době byl rodině dokonce odebrán příspěvek na péči a to je něco, co je pro ně téměř likvidační. Z tohoto důvodu žádají spravedlnost. O dalším takovém případu jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali nedávno. Matka samoživitelka přišla o příspěvek na syna, který k životu oba potřebují.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*