Matku znepokojovalo podivné chování její 11leté dcery. Po odhalení příčiny razantně zasáhla

Fotografie: Freepik

Matka sebrala své 11leté dceři telefon poté, co jej rok používala. Všimla si totiž, že má zásadní vliv na její psychické zdraví.

Mezi lidmi rozhodně nepanuje shoda na tom, od kdy by děti měly mít u sebe svůj vlastní telefon. Mnoho lidí dětem kupuje telefon s nástupem do školy, aby měli jejich osamostatňování více pod kontrolou. Deník Twice teď upozornil na jednu maminku, jež se svěřila, že svého rozhodnutí dát dcerám telefony nyní lituje. Podle ní mají velký vliv na psychiku.

Dcera měla telefon jen jeden rok

Kailey Wood má dvě dcery, kterým je 13 a 11 let. Oběma pořídila telefony, když jim bylo deset. Teď se však rozhodla, že ho té 11leté musí vzít, a sama netuší, kdy jí ho zase vrátí zpátky. Vyjmenovala hned několik věcí, které jí na každodenním používání telefonů u dětí vadí. Teď ale bude muset pro změnu čelit vlastní nejistotě, protože dítě bez telefonu se pochopitelně mnohem hůře kontroluje.

„Vlastně jsem jim koupila telefon, abych měla klid na duši. Dát jim trochu více autonomie, aby se mohly toulat po okolí a chodit za svými přáteli, ale vždycky jsem chtěla vědět, kde jsou, abych je mohla sledovat a mohly mi zavolat, kdykoliv mě budou potřebovat,“ líčí Kailey na svém tiktokovém účtu hlavní důvod, proč dcerám telefony dala. Teď však zjistila, že na tu mladší má jeho používání opravdu negativní vliv.

Pro otce 15leté dcery si došla policie. Bývalá manželka ho nahlásila za toto výchovné opatření

@the_geriatricmillennial Taking away my 11 year old daughters phone agter having one for a year because its feeling like more negative than positive lately. No opinions needed, parentinf kids in the digital age is hard enough but would love to hear what other parents are doing to maintain their kids independence while also being safe #momofteens #momoftweensgirls #momofdaughters #parentingadvice #teenswithphones #millennialmom #momsover30 ♬ original sound – Kailey Wood

Mezi dětmi probíhají větší dramata než v minulosti

Řekla, že nevidí jako největší problém sociální média, protože ta můžete dětem v telefonu omezit, ale spíše konflikty, které kvůli telefonům vznikají mezi kamarádkami nebo spolužáky. Obzvlášť náctileté dívky jsou náchylné k tomu, že na sebe žárlí. Kailey řekla, že se nejednou stalo, že se mezi sebou děvčata v partě pohádala. A nestalo by se to, pokud by u sebe neměla telefon. Ten totiž prozradí celé vaší komunitě, kde jste a s kým jste, přímo v reálném čase.

Její dcera se tak stala několikrát terčem osočení, proč je s tou kamarádkou a ne s tou. Kailey to potvrdili i učitelé, kteří rovněž pozorují, že se mezi dětmi nyní odehrávají mnohem větší dramata, než tomu bývalo ještě před několika lety. Mnoho lidí se pod jejím příspěvkem shodlo na tom, že opravdu není jednoduché vychovávat děti v digitálním věku. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali, jak chtěl mít učitel konečně klid od mobilních telefonů. Jeho zavedenému opatření jedni tleskají, jiné šokovalo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*