Slyšeli, že dědeček v domě ukryl poklad. To, co našli pod podlahou, překonalo jejich nejdivočejší sny

Fotografie: Zernan2014 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

V rodině se tradovala historka o ukrytém pokladu v jejich domě, do té doby ho ale nikdo nenašel. Pak si však najali hledače pokladů a nestačili se divit.

Keith Wille z amerického Connecticutu je nadšený lovec pokladů již více než deset let. S pomocí detektoru kovů prohledává místa s nadějí, že najde ukrytý poklad nebo nějaký historický předmět. Pomáhá ale také lidem nacházet ztracené věci. Na svém youtubovém kanále se pak s ostatními dělí o záběry z hledání i radost lidí, kterým pomohl najít jejich ztracené poklady. Tentokrát se pustil do pátrání v domě, kde měl zesnulý dědeček ukrýt velký poklad.

Před prodejem domu chtěli učinit ještě jeden pokus

Rodina žijící v Massachusetts se rozhodla učinit poslední pokus o nalezení pokladu v jejich domě, který se chystali prodat. V rodině se tradovala historka, že dědeček měl v domě ukrýt obrovskou sumu peněz. Ačkoliv dům prohledali několikrát, nikdy nebylo nic nalezeno. Poslední možný pokus o nalezení pokladu tak svěřili právě Keithu Willovi.

Ten do domu přišel vybaven svým detektorem, ale také mnohaletými zkušenostmi. Hledat začal na půdě a pečlivě si prohlížel dřevěnou podlahu. Hledal místo, které by naznačovalo, že na něm bylo s podlahou manipulováno. A opravdu jedno takové našel. Použil malou kameru, již protáhl škvírou v prknech, a na obrazovce viděl něco, co připomínalo kovové víko.

Pár našel v lese zakopanou truhličku, která jim změnila život. Museli ihned jednat

Schovaná částka všechny ohromila

Hned tak věděl, že na něco narazil. Po vyndání starých prken se pod nimi skutečně skrývala kovová krabička. Rodina, která celou scénu pozorovala, ani nedutala. Když krabici otevřeli, našli v ní několik balíčků úhledně poskládaných bankovek pocházejících ze 30. až 50. let minulého století. Jak uvedl deník Webniusy, celkově tu bylo 46 000 dolarů. Po přepočítání na současnou kupní sílu se ukázalo, že bankovky mají hodnotu 9 milionů korun.

Rodina nemohla uvěřit tomu, že se legendy o ukrytém pokladu skutečně potvrdily. Ještě více je pak překvapila vysoká suma, která tu byla uložena. Keith byl z nálezu také nadšený. Jedná se o jeho nejcennější úlovek. Dostál tak svému reklamnímu sloganu: „Jestli jste něco ztratili, já to najdu!“ Na SvětěKreativity jsme psali také o jiném amatérském hledači pokladů, jenž učinil objev století na Rakovnicku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*