I přes bolesti jí lékaři nevěřili ani slovo. Uvědomili si svou chybu po zhlédnutí videa jejích příznaků

Fotografie: Depositphotos

Celeste Clancyová, energická 28letá žena z USA, žila aktivní život plný sportu a fyzické zdatnosti. Její dny byly naplněny cvičením a různými pohybovými aktivitami, které jí přinášely radost a udržovaly ji v kondici.

Všechno se ale začalo měnit před několika měsíci, kdy ji z ničeho nic začala sužovat nepříjemná bolest v ramenou. To, co začalo jako mírná obtíž, se postupně změnilo v něco mnohem horšího. Bolest ramen se zhoršovala den za dnem, až se stala tak silnou, že Celeste přestala být schopná vykonávat i ty nejzákladnější úkoly. Úkony, které dříve zvládala bez problémů, se nyní staly výzvou.

Bolest, která neměla zjevný důvod

Bolest byla doprovázena neustálou únavou, která jí bránila pokračovat v obvyklém tempu života. Jako by to nestačilo, začaly se přidávat další znepokojivé příznaky. Zanedlouho po začátku těchto obtíží se u Celeste začaly objevovat zimnice a nekontrolovatelné svalové křeče. Podle webu Sdilejte byly tyto symptomy nejen fyzicky, ale také psychicky vyčerpávající.

Navíc Celeste začala trpět výpadky paměti, které její stav ještě více zhoršovaly. Někteří lékaři její problémy bagatelizovali, naznačovali, že si je vymýšlí, nebo že trpí hypochondrií. Jiní sice připouštěli, že její stav je vážný, ale nedokázali určit jeho příčinu. Celeste se rozhodla svoje příznaky natočit na video, které následně zveřejnila také na stránce YouTube.

Extrémně vzácná dvojčata: „MoMo“ těhotenství se objeví jen jednou za 35 000 případů

Videozáznam ukázala lékařům, vyžadovala vyšetření

Videa se nakonec stala zásadní v její diagnostice, díky nim se jeden z lékařů rozhodl poslat ji na důkladná vyšetření. Výsledky testů nakonec odhalily šokující pravdu – Celeste trpěla boreliózou. Jedná se o onemocnění přenášené kousnutím infikovaného klíštěte. Její příznaky mohou být zrádné a různorodé, což často ztěžuje její diagnostiku.

Léčba boreliózy není jednoduchá a vyžaduje dlouhodobé užívání antibiotik. Když Celeste konečně začala brát správné léky, došlo k nečekanému a téměř zázračnému zlepšení. Všechny její příznaky náhle zmizely, jako kdyby nemoc nikdy neexistovala. O tom, že je zapotřebí příznaky a instinkt pacienta nebagatelizovat, jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali také v nedávném článku o ženě, která trpěla bolestí břicha kvůli rakovině vaječníku.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*