Na bolest nohou nejlépe pomáhá horká lázeň z obyčejného bobkového listu

Bolest nohou je velmi nepříjemná a může nás omezovat v pohybu. Pokud trápí i vás, pomůže vám bobkový list. Stačí ho jenom správně využít. A jak konkrétně? Stačí jednoduchá lázeň, kterou znaly už naše babičky. Až ji několikrát vyzkoušíte, budete mít jistotu toho, že se vám konečně a hlavně dokonale uleví.

Obyčejný bobkový list

Základem není nic jiného, než klasický bobkový list. Ten znáte jako koření, hlavně do vývarů, gulášů, ale i do svíčkové na smetaně. Také ho lze zapálit a užít si i skvělé účinky aromaterapie. Tím ale jeho klady nekončí, protože bobkový list umí pomáhat i jinak. Právě na bolesti nohou. V tomto případě budete potřebovat asi 15 gramů klasického sušeného bobkového listu z obchodů.

Připravte první lázeň

Začněte tím, že vezmete 6 gramů bobkového listu, který vhodíte do hrnce s vařící vodou. Asi minutu vaříte a potom přestanete a necháte vodu pomalu chladnout. Když není tak horká a udržíte v ní své končetiny, nalijte ji do lavoru a nohy do ní namočte. A to po dobu 20 minut. Nohy neoplachujte, pouze si na ně vezměte bavlněné ponožky. S vodou dále nic nedělejte.

Připravte druhou lázeň

Nyní vezměte včerejší vodu a nalijte ji do hrnce. Přidejte k ní další bobkové listy, a to opět 5 gramů. Znovu přiveďte k varu a potom nechte pomalu chladnout. Proceduru opakujte a znovu mějte ve vodě nohy po dvacet minut. Nyní už bude lázeň podstatně silnější, než tomu bylo předchozí den. Potom nohy nechte okapat a znovu si jenom vezměte ponožky.

Připravte třetí lázeň

Třetí den vás čeká další lázeň na bolest nohou. Vodu z předchozího dne nalijte do hrnce, přidejte poslední várku listů, přiveďte vodu k varu a potom nechte chladnout. Následně namočte nohy na dalších dvacet minut.

Po této proceduře by měla čtvrtý den přijít vytoužená úleva a bolest nohou by měla být stoprocentně minulostí. Vyzkoušejte a přesvědčte se o tom sami. Je to jednoduché, přírodní a univerzální postup.

Fotografie: pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]