Bobkový list se nemusí přidávat jen do jídla. Další možností je vzít sirky a zapálit ho

Bobkový list je známou přísadou do jídla. Věděli jste ale, že hop můžete použít i na něco jiného? Stačí ho zapálit. O této metodě využití moc lidí není, a to hlavně proto, že přece jenom není až tak běžná. Jedná se o metodu netradiční, ale zajímavou. Doporučujeme ji zkusit.

Bobkový list je využíván od starověku

Není to žádné nové koření, jelikož historie jeho použití sahá až do oblasti starověku. Tedy do doby, kdy byl užívaný jako koření, byl užívaný jako lék, ale byl to také jasný symbol pocty. Vítězové různých klání totiž dostávali věnce právě z bobkového listu.

Má velmi mnoho prospěšných účinků

Ve starověku byly jeho účinky prověřeny individuálně. V současné době se však na klady zaměřili vědci, kteří potvrdili řadu výjimečných vlastností. Dokáže například snižovat různé druhy záchvatů, umí zmírňovat bolest, stejně jako umí i uklidňovat. Využít ho lze jak jako koření do jídel, nebo i různých nápojů, tak se dá využít také ve formě různých olejů nebo tinktur, kde má hlavní podíl účinných složek. Je tu ale ještě jeden způsob.

Bobkový list zapalte

Tou netradiční metodou je zapálení bobkového listu. Stačí ho vzít, použít zapalovač a zapálit jeho špičku. Když se rozhoří, dejte ho na talířek nebo jinou nehořlavou plochu. Nechte ho postupně doutnat, čímž bude do vzduchu uvolňovat jak vůni, tak i celou řadu účinných látek, je to zajímavá forma aromaterapie, na kterou je používáno to, co je stoprocentně přírodní. Žádná chemie.

I když se to nezdá, vůně má v našich životech velmi důležitou roli. Jde o jeden z našich smyslů, podle kterých se můžeme také orientovat. Špatná vůně nám přidělává problémy, ale ta dobrá přináší klady. Zapálený bobkový list může zmírnit psychické problémy, podpoří naši relaxaci a také nám může klidně ulevit i od bolestí. Také prospěje ucpanému nosu, uvolní svaly a sníží stres. Staří zapálit a nechat provonět svůj interiér.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]