Na vyčištění příborů postačí kousek alobalu a běžná jedlá soda

Lámete si hlavu nad tím, jak na vyčištění příborů? Pamatujte si, že ty nejlepší věci jsou obvykle i ty nejjednodušší. Společně si ukážeme jeden postup, který je skvělou cestou, jak mít příbory opět doslova jako nové. Aje jedno, zda jsou vyrobeny z hliníku, nerezu, nebo dokonce stříbra. Pokud jsou nevzhledné a zašedlé, tento postup jim vrátí opět dokonalou čistotu a nádherný lesk.

Stačí jenom pár věcí

Nebudete potřebovat nic, co by se nedalo koupit v běžném obchodě. Tím hlavním bude v tomto postupu alobal, klasická kuchyňská sůl a dále jedlá soda. A k tomu všemu trochu horké vody. Potom už vám bude stačit mít jenom dostatečně velkou misku kam příbory dáte a také kuchyňskou utěrku, kterou je následně rozleštíte. A máte vše.

Všechno do mísy

Nyní můžete začít. Vezměte mísu, kterou vyložíte několika vrstvami alobalu. Tedy klasickou hliníkovou folií. Právě do ní následně položíte veškeré vaše příbory. Tedy nože, vidličky, lžíce i lžičky. Vyčištění příborů budete provádět najednou, u všech naráz.

Posypte správnými ingrediencemi

Nyní posypání tím, bez čehož se čištění příborů neobejde. Ty posypte nejprve jedlou sodou, kterou budete potřebovat asi tři vrchovaté lžíce. Následně příbory posypte také kuchyňskou solí. Té budete potřebovat zhruba stejné množství. V obou případech se snažte o to, abyste vše sypali rovnoměrně.

Nyní vodu

Na závěr vše zalijte vroucí vodou z vaší rychlovarné konvice. Vody budete potřebovat tolik, aby byly veškeré vaše příbory zakryté. Tedy aby ani jeden nevykukoval nad vodní hladinu. Takto necháte danou nádobu být po dobu asi 15 minut. Směs vody, soli, sody a také kus alobalu začnou dělat to, co umí. Budou vznikat chemické reakce vedoucí k efektivnímu vyčištění příborů

Vyndejte a vyleštěte

Po této době můžete vodu vylít, vaše příbory opláchnout pod běžnou tekoucí vodou a potom můžete vzít kuchyňskou utěrku a jeden kus za druhým otřete a vyleštěte. Najednou budou vaše příbory opět jako nové. Budou dokonale čisté, nebude na nich šedý povlak a budou se krásně lesknout. A až se zase objeví problém s jejich čistotou, již velmi dobře víte, co na ni použít a co nejlépe zabírá.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]