Lehce navlhčenou houbičku lze vložit do mrazáku a následně ji využít při zdravotních komplikacích

Houbička na nádobí nemusí být určena jen ke svému primárnímu účelu. Má ještě jedno využití, které souvisí s vaším tělem. Dá se dokonce říci, že se jedná o pomocníka při  zdravotních problémech. I takto prospěšná může být věc, kterou běžně využíváme jenom k tomu, abychom našeho nádobí mohli odstranit zbytky jídla a potom talíř nebo hrnec opětovně použít.

Je třeba dát ji do mrazáku

Důležité je vědět, že se používá výhradně nová houbička. Tedy ta vybalená z obalu. Nikoliv ta, kterou jste už použili na nádobí. Aby byla skutečně funkční, je třeba ji nejprve na močit vodou a potom ji důkladně vyždímat. Potom je třeba vzít obyčejný igelitový sáček, do něho ji zabalit a dát ji do mrazáku. Nejlépe i na několik hodin. Vhodné je mít takto připravených několik houbiček, jelikož nikdy nevíte, k čemu se vám mohou hodit.

Na co jsou vhodné?

Co se s houbičkou v mrazáku stane? Ano, zmrzne. A k čemu je to dobré? Samozřejmě k ošetření vaší kůže. Ledovat je vhodné třeba místa, která jsou spálená. Také je vhodné ledovat určité otoky, různé naraženiny a podobná zranění. Kdykoliv se vám něco podobného přihodí a vy budete potřebovat dané místo jednoduše znecitlivit, tak je houbička, kterou vyndáte z mrazáku tím nejlepším pomocníkem. Příjemně chladí a dané místo dokáže zklidnit, srazit otok a také dokáže velmi snížit případnou bolestivost.

Lepší než cokoliv jiného

Nezapomínejte na to, že houbička na nádobí je v tomto směru nejlepší volbou. Klasický led se roztaje a voda z něho začne téct. Pokud byste snad použili maso, riskujete, že vám bude po těle téct krev, které se teplem uvolní. Moc se nehodí ani zelenina, kterou byste mohli tímto způsobem i znehodnotit. Proto je vhodné nakoupit za pár korun právě běžné houbičky a pro všechny případy je připravit do mrazáku. Hodí se jak na doma, tak i při použití na cestách.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]