Tablety do myčky si můžete vyrobit sami. Stačí spojit tyto domácí ingredience, které vám ušetří peníze

Fotografie: Grey Geezer / Public domain

Díky tomuto snadnému receptu nebudete muset utrácet peníze za předražené tablety do myčky. Připravíte si je sami během pár minut.

Tablety do myčky se poslední dobou stávají čím dál dražší záležitostí. Pokud předražené ceny za jejich balení trápí i vás, můžete si je zkusit vyrobit i vy sami doma. Je to mnohem jednodušší, než byste čekali, a zabere vám to pouhých pět minut. Stačí si dle serveru Bonasavoir připravit správné ingredience a brzy budete mít hotovo. Díky tomuto receptu budou navíc velmi svěží a krásně voňavé. Nádobí ponechají samozřejmě dokonale čisté.

Vyrobte si vlastní tablety do myčky

Připravit si vlastní tablety do myčky je mnohem jednodušší, než by se mohlo zdát. Zabere to jen několik minut, a navíc k tomu budete potřebovat jen pár ingrediencí. Navíc kromě zjevného použití do myčky nádobí je můžete zužitkovat i při čištění trouby, jak jsme psali na SvětěKreativity. Stačí si tedy připravit:

  • 125 gramů jedlé sody,
  • 63 gramů epsomské soli,
  • 1 šálek krystalické sody,
  • 80 až 120 mililitrů citronové šťávy,
  • 8 kapek levandulového esenciálního oleje.

Pokud nemáte máslo, vyzkoušejte tento geniální trik, který vám ušetří peníze i cestu do obchodu

Postup je poté již velmi jednoduchý. Jakmile budete připraveni, řiďte se níže uvedenými kroky.

Postup výroby tablet do myčky

  • Nejprve si dejte do misky jedlou sodu, epsomskou sůl, levandulový esenciální olej a krystalickou sodu. Vše dobře promíchejte.
  • Jakmile bude směs vlhká, ale ještě promočená, přidejte citronovou šťávu (cílem je získat homogenní „těsto“ bez hrudek).
  • Nyní vytlačte směs do formiček na led a s těmi poklepejte, aby byly hladké. Poté je nechte 3 až 5 hodiny schnout.
Myčka
Fotografie: Freepik

Nakonec tablety vyjměte a umístěte do vzduchotěsné nádoby. Užívat je můžete při každém zapnutí myčky, přičemž postačí 1 kus na všechno nádobí. V případě, že vás také trápí vodní kamen či jiné potíže s tímto zařízením, můžete do přihrádky na leštidlo přidat trochu bílého octa. Ten zcela přirozeně zabrání jeho usazování a celý jeho vnitřek vydezinfikuje. Navíc se zbavíte i zápachu, protože je v tabletách levandulový esenciální olej.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*