William a Harry se po dlouhé době setkali na pohřbu strýce. Jejich chování potvrdilo nejhorší obavy

Fotografie: Depositphotos

Princ William a princ Harry se po dlouhé době objevili na veřejnosti společně, a to na pohřbu jejich strýce lorda Roberta Fellowese.

Robert Fellowes byl manželem sestry jejich zesnulé matky, princezny Diany. Jeho pohřeb se konal ve středu v Norfolku, kam Harry tajně přiletěl z USA, kde nyní žije se svou manželkou Meghan Markle a dětmi. Očekávání veřejnosti, že by tato rodinná tragédie mohla přispět ke smíření mezi bratry, se však bohužel nenaplnila. I když se oba zúčastnili pohřbu, jejich chování jasně ukazovalo, že jejich vztahy zůstávají na bodu mrazu.

Návštěvníci obřadu popsali jejich chování jako vyhýbavé

Podle webu Blesk se na pohřbu vyhýbali jeden druhému a vůbec spolu nekomunikovali. Napětí mezi oběma bratry přetrvává už několik let a zdá se, že ani tato smutná událost je nepřiměla přehodnotit své spory. Vztahy mezi nimi výrazně ochladly po roce 2020, kdy Harry a Meghan opustili své oficiální role v rámci britské královské rodiny a přestěhovali se do Kalifornie.

Jejich vzájemný spor již dávno není jen soukromou záležitostí. Podle webu TheMirror se do něho několikrát vložil i sám král Karel III. K veřejnému rozkolu bratrů došlo i kvůli rozhovoru s Oprah Winfrey, kde Harry a Meghan otevřeně mluvili o problémech uvnitř rodiny. Lord Robert Fellowes, zesnulý manžel Lady Jane Fellowes, hrál v životě obou princů významnou roli, především po smrti jejich matky.

Princ Harry otočil o 180 stupňů. Jeho rozhodnutí bude mít zásadní vliv na celou královskou rodinu

Jeho odchod je pro rodinu další bolestivou ztrátou

Pohřeb lorda Fellowese byl dalším okamžikem, kdy veřejnost a média spekulovala, zda by tragická událost mohla pomoci v usmíření mezi bratry. Po jejich napjatém vztahu, který se projevil i na pohřbu královny Alžběty II. v roce 2022, se mnozí domnívali, že smrt blízkého člena rodiny by mohla přispět ke sblížení. Nicméně podle svědků pohřbu se opět ukázalo, že William a Harry se od sebe stále distancují.

Zatímco William zastává roli budoucího krále a zůstává v centru královských povinností, Harry se svým rozhodnutím opustit královské povinnosti izoloval od většiny rodiny. Neustálé napětí a konflikty v královské rodině vyvolávají otázku, zda vůbec někdy dojde k usmíření. Na SvětěKreativity jsme psali také o sporu Harryho s Meghan ohledně jejich dětí.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*