K mletému masu přidám tyto ingredience a luxusní pokrm je na světě. Kamarádky mi dodnes děkují

Mleté maso v těstu kopečky syrového masa na těstu

Mleté maso je oblíbenou součástí našeho jídelníčku. Jeho příprava je snadná a rychlá. Pojďme z něj vytvořit sice snadné, ale skvěle vypadající jídlo!

Receptů na zpracování mletého masa je bezpočet, mnoho národů připravuje tradiční jídla využívající tuto surovinu. Velká Británie má své „pies“, Polsko či Rusko zase pirohy. Masové kopečky tvořené miskou obalené těstem jsou zpracováním originálním, efektním a velice jednoduchým. Snadno a rychle tak vznikne jídlo ideální pro večeři, svačinu nebo oběd. A protože je recept extrémně jednoduchý, můžete klidně vymyslet různé variace, stačí pozměnit suroviny.

Masové kopečky v těstu

V receptu je využita vychytávka, která se vám bude zaručeně hodit i jinde. Jde o způsob strouhání másla tak, aby nebylo příliš měkké. Použijte velmi studenou kostku másla obalenou v mouce. Tuk se tak bude dobře strouhat.

Ingredience:

  • Mleté maso – 400 g;
  • Hladká mouka – ¾ kg;
  • Studené máslo – 300 g;
  • Smetana – 240 ml;
  • Vejce – 3 ks;
  • Brambory – 3 ks;
  • Velká cibule – 2 ks;
  • Sůl (do těsta) – 1 lžička;
  • Prášek do pečiva – 1,5 lžičky;
  • Sůl (do masa) – dle chuti;
  • Pepř – dle chuti;
  • Kmín – dle chuti;
  • Koriandr – dle chuti;
  • Mletý kmín na posypání.
Brambory s mletým masem hotové v pekáči

Jediný pekáč mi stačí na to, abych připravila luxusní oběd pro celou rodinu. Delikátní brambory s mletým masem

Příprava:

  • Mouku smíchejte se lžičkou soli a práškem do pečiva.
  • Studené máslo nastrouhejte na hrubém struhadle a prohněťte spolu s moukou na drobenku.

Mleté maso v těstu strouhání másla

  • Do mísy přidejte smetanu, dva žloutky a tři bílky.
  • Vše uhněťte do hladké a elastické hmoty.
  • Vzniklé těsto nechte přikryté 15 minut odpočívat.
  • Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Cibuli nakrájejte nadrobno.
  • Ingredience smíchejte v míse s masem.
  • Dochuťte solí, pepřem, kmínem a koriandrem.
  • Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát o rozměrech pečicího plechu.
  • Jednu část těsta přeneste na plech vyložený pečicím papírem, který pomažte olivovým olejem.
  • Část masa pevně zatlačte do malé misky a vyklopte ji na těsto.
  • Takto pokračujte, až spotřebujete všechno maso.
  • Kopečky pokládejte v takových rozestupech, aby mezi nimi byl prostor na slepení vrstev těsta.
  • Přikryjte druhým plátem  těsta.
  • Okraje a spoje mezi hromádkami přitlačte.
  • Potřete zbylým žloutkem a posypte kmínem nebo sezamem.
  • Pečte asi 35 minut na 180 stupňů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*