Chlapeček se narodil s nemocí, která postihne 1 z 500 000 lidí. Čím bude starší, tím bude ošklivější

Fotografie: Freepik

Rodiče začali na svém miminku pozorovat něco neobvyklého – na těle mu rostlo obrovské znaménko. Takový případ nastane u jednoho z půl milionu narození.

Miminko je staré teprve pár měsíců a už má na internetu celkem slušnou základnu fanoušků. Nemůže za to nic jiného než jeho mateřské znaménko na zádech a hlavičce. Jeho maminka se nyní snaží vzdělávat internet skrze sociální sítě o tomto neobvyklém jevu, který se stane při jednom z půl milionu narození, jak uvádí server Parenting.

Dítě s neobvyklým mateřským znaménkem

Krátce po porodu čtvrtého dítěte, chlapečka, který dostal jméno Jace, si jeho tatínek všiml neobvyklé skvrny na jeho zádech. Mateřské znaménko pokrývalo až 85 % chlapcových zádíček, jinde po těle se mu pak objevovaly stejné, ale mnohem menší flíčky. Když rodiče vzali syna k lékařům, diagnostikovali mu vrozené melanocytární névy.

Jedná se o vrozené pigmentové névy, které nemají rakovinnou povahu. Skládají se z buněk produkujících pigment, obvykle rostou stejně rychle, jako roste dítě. Mohou se lišit v barvě a také způsobit nadměrný růst ochlupení a vlasů.

Po 8 letech snahy otěhotnět ztratili veškeré naděje. Ze zoufalství učinili nejriskantnější rozhodnutí

Ve většině případů jsou neškodné, ale ve vzácných situacích může dojít k neurokutánní melanóze, která postihuje mozek a způsobuje záchvaty, ty se bohužel v 6 týdnech nevyhnuly ani Jacovi. Velmi rozsáhlé skvrny pak mohou zvyšovat riziko rozvoje rakoviny kůže.

Byla to láska na první pohled

Rodiče byli v šoku, když zjistili, že se ve skutečnosti jedná o nemoc, která může negativně ovlivnit zdraví jejich syna. Jak chlapeček roste, jeho mateřská znaménka rostou s ním. Maminka s tatínkem se do svého syna okamžitě zamilovali, přezdívají mu Chocolate Cookie (čokoládová sušenka), jak uvádí na svém TikToku.

@ourjourneywithjace Replying to @Tammy Jones everyone say it with me, “Its just skin pigmentation and hair”.. were going to be okay #CapCut #fypシ #babyboy #birthmark #birthmarkbaby #baby #babytok #babiesoftiktok #cmn #ncm #raredisease #awareness ♬ original sound – Our Journey With Jace

Rodiče nyní mohou jen doufat, aby znaménka nezpůsobila další komplikace. Mladá maminka také hledá nejlepší způsob, jak chlapcův stav zmírnit bez zbytečných bolestí. V současné době pouze odstraňuje přebytečné ochlupení pomocí zastřihovače, aby nepodráždila Jaceovu pokožku, kůže v postižených oblastech vyžaduje pečlivou péči, je mnohem jemnější než zbytek těla. Alyssa každé rozhodnutí nejdříve konzultuje s lékaři. Na SvětěKreativity jsme psali o dalším vzácném případu narození, toto miminko přišlo na svět se zoubky.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*