Kontroverzní rozhodnutí krále Karla rozeštvalo královskou rodinu. Odborníci předpovídají tvrdou dohru

Fotografie: The White House / Public domain

Nemocný král Karel III. to momentálně nemá vůbec jednoduché. V rodině stále panují napjaté vztahy a teď se proti němu staví i další členové rodiny.

Královská rodina si v posledním roce prošla skutečně těžkým obdobím. Panují tu napjaté vztahy na více frontách, a ke všemu ještě musí čelit i vážným zdravotním problémům. Jak uvádí TN, ačkoliv se král Karel III. snaží i přes svoji nemoc stále pracovat a urovnávat vztahy v rodině, ne všechny jeho kroky jsou ostatními členy rodiny vítány. Konec problémů je navíc v nedohlednu.

Problémový mladší bratr Andrew

Těžký rok začal oznámením vážných diagnóz v rodině, kdy nejprve sám král přiznal, že trpí rakovinou prostaty. Jen pár týdnů nato oznámila i princezna Kate, že se léčí s blíže nespecifikovaným druhem rakoviny. V rodině také nadále panují napjaté vztahy především mezi královými syny, princem Harrym a princem Williamem. Starosti mu však dělá i jeho mladší bratr Andrew, jenž upadl v nemilost kvůli svému přátelství s Jeffreym Epsteinem a čelil obviněním ze sexuální nepatřičnosti.

„Charles se dívá na současný stav své rodiny s hlubokým znepokojením. Každý, jak se zdá, má problémy, ať už zdravotní, finanční, právní. Tato situace s Andrewem a Royal Lodge poněkud rozdělila rodinu… Anne, Sophie a Edward jsou všichni zklamaní tím, jak to řešil. A pak je tu situace s jeho dvěma milovanými syny,“ cituje deník Mirror slova zdroje blízkého paláci v rozhovoru pro časopis Woman’s Day.

William a Harry se po dlouhé době setkali na pohřbu strýce. Jejich chování potvrdilo nejhorší obavy

Sourozencům se královo rozhodnutí nelíbí

Nelibost vzbudil král u svých příbuzných, když od podzimu nařídil stáhnout ochranku z domu, ve kterém dlouhodobě žije jeho mladší bratr Andrew. Ten přestal po aféře s Epsteinem pracovat jako zástupce královské rodiny a v sídle z 19. století žije se svou bývalou manželkou Sarah Fergusonovou. Král přitom svého bratra požádal o vyklizení nemovitosti již několikrát. Andrew však odchod ze sídla ve Windsoru odmítá.

windsor
Fotografie: Freepik

Královo rozhodnutí o stáhnutí ochranky pro prince Andrewa se nelíbí jeho sestře Anně ani nejmladšímu bratrovi Edwardovi. Podle zdroje blízkého paláci nejvíce rodinnými spory trpí královna Camilla, protože je to právě ona, na niž dopadá králova podrážděnost z nelehkého období, kterým si celá rodina prochází. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali, že napjaté vztahy mezi Harrym a Williamem se projevily i v době, kdy umírala jejich babička, královna Alžběta.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*