Tato lahodná slaná roláda je mojí záchranou, když chci rodině dopřát luxusní pokrm, ale čekám na výplatu

Slaná roláda balení syrové rolády s okurkami
Fotografie: YouTube/@Appetizing.tv-Baking Recipes

Hledáte recept na lahodný předkrm, svačinu nebo lehkou večeři? Jste na správné adrese. Nabízíme vám skvělou a jednoduchou slanou roládu. 

Listové těsto má široké spektrum využití. Skvěle se hodí na sladké pečivo, božské jsou z něj například croissanty. Těsto samo o sobě není slazené ani jinak ochucené, proto se báječně hodí i pro přípravu slaného pečiva – krekrů, tyčinek, koláčů nebo rolád. V receptu, který přinášíme, hraje listové těsto výraznou roli. Doplněno je možná překvapivě i nakládanými okurkami. Ty dodají navinulost, na jakou jsme od nich zvyklí například u masových rolád, španělských ptáčků apod.

Slaná roláda z 5 ingrediencí

K vykouzlení tohoto jídla budete potřebovat jen pár ingrediencí, které máme všichni běžně doma. Zpracujete tedy i zbytky. Kromě sladkokyselých nakládaných okurek a listového těsta postačí pouze šunka, hořčice a plátkový sýr. Příprava je tak rychlá, až budete mít pocit, že se na talíři objevil hotový pokrm mávnutím kouzelného proutku.

Ingredience:

  • Listové těsto – 1 balení;
  • Šunka – 100 g;
  • Plátkový sýr (nejlépe výrazně žlutý) – 100 g;
  • Nakládané okurky – 3 ks;
  • Hořčice – 30 g;
  • Žloutek – 1 ks.
Roláda z mletého masa se slaninou hotová nakrojená plus omeleta

Křehká masová roláda podle mého dědečka z venkova: Tento snadný recept moje rodina zbožňuje

Postup:

  • Začněte rozválením listového těsta.
  • Poté těsto potřete hořčicí a nechte na každé straně dvoucentimetrový volný okraj.
  • Hustě pokryjte plátky šunky, které následně překryjete vrstvou plátkového sýra, též hustě poskládaného.
  • Okurky nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je na sýrovou vrstvu.

nakladačky

  • Vše pevně srolujte jako roládu.
  • Nakonec na vále přilepte nenamazaný okraj těsta, aby se vám celé dílo nerozpadlo.
  • Na plech položte pečicí papír.
  • Na pečicí papír opatrně přeneste roládu z listového těsta.
  • V misce rozmíchejte žloutek a potřete jím vršek rolády.
  • Pečte zhruba 30 minut na 180 stupňů.
  • Po upečení nakrájejte na kousky a podávejte například se zakysanou smetanou nebo česnekovou omáčkou.
  • Chutí této „obyčejné“ rolády budete ohromeni!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*