Je před výplatou, váš účet vypadá jako po úklidu, ale potřebujete připravit pro rodinu oběd? Výživné a cenově dostupné jídlo občas hledá každý z nás.
Vnitřnosti patří v poslední době mezi trochu opomíjené suroviny. Je to ale neprávem. Jsou totiž bohaté na proteiny, vitamíny skupiny B, železo a zinek. Tyto látky podporují metabolismus, tvorbu energie a zdraví krve. Vnitřnosti navíc obsahují kolagen, který prospívá zdraví kloubů a pokožky. Co myslíte, není lepší si právě kolagen doplnit přírodní a finančně dostupnou cestou a nemuset tak kupovat drahé kosmetické produkty?
Dušené drůbeží žaludky
Dušené žaludky jsou lahodné a výživné jídlo, které se může stát vítaným obědem nebo večeří. Žaludek obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů a minerálů, díky čemuž je cenným zdrojem živin. Na přípravu tohoto jídla existuje dlouhá řada receptů. Mohou být dušené se zeleninou, houbami, obilovinami a dalšími přísadami. V závislosti na receptu může být chuť pokrmu odlišná, v každém případě ale budou žaludky chutnat.
Ingredience:
- Drůbeží žaludky – 1 kg;
 - Voda – 2 litry;
 - Cibule – 2 ks;
 - Česnek – 3 stroužky;
 - Soda – 1 lžička;
 - Rajčatová pasta – 1 polévková lžíce;
 - Koření Khmeli Suneli (dá se nahradit směsí koriandru, bazalky, majoránky a hořčičného semínka) – 1 lžička;
 - Paprika – 1 lžička;
 - Bobkový list – 1 ks;
 - Celý pepř – 10 kuliček;
 - Pomeranč – 3 plátky;
 - Sůl – 1 lžička.
 
                Rychlý recept na lahodný guláš od mého dědečka z venkova: Díky tajné přísadě chutná 100x lépe
Příprava dušených žaludků:
- Žaludky rozdělte na poloviny a vařte ve vroucí vodě 5 minut.
 - Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, orestujte na pánvi na rostlinném oleji a sodě.
 - Nezapomeňte odstranit pěnu z vývaru ze žaludků.
 - K zezlátlé cibuli přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
 - V této fázi do vzniklé směsi přidejte koření a znovu promíchejte.
 - Zalijte několika naběračkami vývaru.
 - Do vývaru vložte žaludky a cibulovou omáčku a vše promíchejte.
 - Přidejte bobkový list, osolte a znovu promíchejte.
 - Přikryjte pokličkou a duste 5 minut na mírném ohni.
 - Přidejte tři plátky pomeranče a nechte dalších 15 minut provařit.
 - Dušené žaludky můžete podávat samostatně nebo jako základ například s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.
 


			
		
		
		
		
		
		
Napište komentář