Na bolest v krku a další problémy pomůže obyčejná sůl

Fotografie: Pixabay

Bolest v krku je velmi nepříjemným problémem. Zbavit se jí však můžete velmi jednoduše, pomocí obyčejné soli. Ta dokáže hravě nahradit různé prášky, bonbony, ale i sirupy, které koupíte v lékárně. Nejenom, že sůl pomáhá o poznání lépe, ale také je podstatně levnější. Kilo soli, které vám na léčbu postačí klidně na několik let, stojí jenom pár korun.

Ideální na bolest v krku

Pokud vás začne trápit bolest v krku, je třeba zamířit do kuchyně a vzít si sůl. Té nebudete potřebovat nijak hodně. Stačí polovina kávové lžičky, kterou rozpustíte ve 200 mililitrech vlažné vody. Vznikne roztok, který však nebudete pít, ale budete ho kloktat. Pokaždé, když vás krk začne bolet, tak si vykloktejte. Takto postupujte každý den a uvidíte, že třetí den bude bolest v krku minulostí.

Pomáhá i na další bolesti ústní dutiny

Není to jenom krk, který může bolet. Stejně tak vás mohou bolet zuby, nebo i dásně. V takovém případě je to také sůl, která pomůže. Zde použijte celou lžičku, kterou rozpustíte ve 100 mililitrech. Tuto tekutinu však nepolykejte, ale jazykem ji nechte působit v ústech. Zajistěte, ať se dostane i k bolavým místům. Potom vyplivněte.

Jsou tu i další pozitivní účinky

Sůl není vhodná jen když vás trápí bolest v krku, nebo bolest ústní dutiny. Hodí se také na kousnutí hmyzem. Smíchejte sůl s trochou vody, aby vznikla pasta, kterou na dané místo nanesete a necháte chvíli působit. Potom opláchněte čistou vodou a mělo by být jak po bolesti, tak i po výrazném otoku, stejně jako by se měla snížit i celková svědivost místa.

Dále se sůl hodí v případě alergických reakcí. Smíchejte půl lžičky s 200 mililitry vody a tuto směs kapejte do svého nosu. Do každé dírky postačí zhruba 3 kapky. Mělo by dojít k tomu, že se nos ucpaný vlivem alergické reakce velmi brzy uvolní. Tuto metodu můžete pochopitelně využívat také ve chvíli, kdy máte i klasickou rámu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]