Poklidná návštěva restaurace se proměnila v boj o život. 3 dny po konzumaci těstovin žena zemřela

Fotografie: Rocky Masum / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Ženě se stalo osudným oblíbené jídlo v italské restauraci, kam zavítala s kamarádkou. Za 3 dny zemřela v nemocnici.

Žena si jen chtěla udělat se svou kamarádkou hezký večer. Bohužel, dámská jízda měla tragické následky, oběma ženám se po návštěvě restaurace udělalo špatně. Zatímco jedna se zotavila, druhá po 3 dnech zemřela, jak uvádí Bild. Jednou z teorií je, že se mohlo jednat o syndrom zkažené rýže.

Oblíbené jídlo se jí stalo osudným

Andrea A., geriatrická sestra, zavítala se svou kamarádkou do italské restaurace v okrese Schwandorf, kde si objednala své oblíbené jídlo, tortellini se šunkou ve smetanové omáčce. Nepříjemný následek jejich konzumace se objevil rychle. Už na cestě domů si obě stěžovaly, že jim není dobře.

Nevolnost začalo doprovázet zvracení. Andrein stav se ale začal zhoršovat. Za 3 dny po návštěvě restaurace zemřela. Restaurace byla okamžitě uzavřena a na místo byla povolána policie i hygiena. Byly odebrány vzorky jídla a zaslány na analýzu, jejíž výsledky zatím nejsou k dispozici.

Inspekce odhalila extrémně nebezpečné těstoviny v českých obchodech. Za žádnou cenu je nekonzumujte

Syndrom zkažené rýže

Podle všeho to vypadá, že by se mohlo jednat o takzvaný syndrom zkažené rýže, otravu jídlem způsobenou bakterií Bacillus cereus, jež je často přítomna v potravinách s vysokým obsahem škrobu, jako jsou právě rýže nebo těstoviny, uvádí Healthline. Objeví se především v případě špatného skladování škrobových potravin. Uvařenou rýži ani těstoviny byste neměli nechávat při pokojové teplotě déle než 2 hodiny.

tortellini
Fotografie: Freepik

Přestože jsou úmrtí na Bacillus cereus vzácná a nebezpečí hrozí spíše oslabeným či starším jedincům, k několika podobným tragickým případům již došlo, proto by se syndrom zkažené rýže neměl brát na lehkou váhu. Jedním z případů je i 20letý mladík z Belgie, o němž jsme již psali na SvětěKreativity. Zemřel po konzumaci těstovin s rajčatovou omáčkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*