Dávali mu šanci na přežití 0,5 %. Po odpojení od přístrojů se stalo něco, co přepsalo učebnice medicíny

Fotografie: Freepik

V londýnské nemocnici došlo k nečekanému zvratu v případu chlapce, který měl podle lékařů zemřít. Projevil však neuvěřitelnou vůli k životu.

Chlapeček, který zůstává v anonymitě a je znám pod iniciály N. R., naprosto šokoval lékaře. Navzdory prognóze a rozhodnutí o odpojení z podpory života nejen, že nezemřel, ale dokonce se jeho stav začal zlepšovat. Jak uvedl deník Topky, po mnoha měsících tak mohl putovat zpátky do milující péče svých rodičů. Lékaři pro jeho zázračné uzdravení nemají vysvětlení.

Měsíce byl připojen na přístrojích

Malý N. R. se už narodil velmi nemocný. Měl vážnou malformaci mozku a později prodělal dvě srdeční zástavy, které jej poslaly na dlouhé měsíce do nemocnice King’s College Hospital v Londýně. Tady byl připojen na přístroje podporující životní funkce a jeho stav zůstával stále stejný, tedy podle lékařů beznadějný. Už v dubnu proto soudce rozhodl, že udržování chlapce při životě není v jeho nejlepším zájmu, a povolil lékařům, aby chlapce odpojili od přístrojů.

Lékaři tedy přistoupili k odpojení a chlapce také extubovali. Co se však stalo potom, všechny naprosto šokovalo. Chlapec nezemřel, naopak, začal o svůj život bojovat. Začal sám dýchat i bez ventilace a jeho zdravotní stav se dokonce výrazně zlepšil. Nyní, po čtyřech měsících od odpojení, se k jeho stavu vyjádřil soudce Nigel Poole, jenž o jeho odpojení rozhodl.

nemocnice

Pamatovala si, jak jela tramvají, poté se probudila až v nemocnici. Marie byla 16 minut „mrtvá“

Chlapec je na tom mnohem lépe

„Ještě v lednu neexistovaly téměř žádné důkazy o tom, že by mohl mít radost ze života, kromě utěšujícího doteku svých rodičů. Teď ho lze vzít do parku. Může si​ užívat slunce na tváři a pocit větru ve vlasech. Žije v milujícím domácím prostředí,“ cituje jeho slova deník SkyNews. Dodal také, že byl velmi potěšen fotografiemi, které mu zaslala chlapcova rodina.

nemocnice
Fotografie: Freepik

„Když si lékaři a sestřičky, kteří se měsíce starali o N. R., mysleli, že to už nezvládne, přežil. Zaslouží si nový začátek,“ řekla jeho matka. Oba rodiče se tak nyní snaží svému synovi zajistit co nejlepší, plnohodnotný život. Na SvětěKreativity jsme psali o jiném podobném případu. Lékaři dávali ženě 1% šanci na přežití, po odpojení od přístrojů její srdce stále bilo.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*