Sousedka mi předala svůj recept na božskou polévku s hovězím masem. Po návštěvě o ní básnila celá rodina

Polévka z mletého hovězího hotová porce v bílé misce s modrým vzorem

Polévky jsou v české kuchyni stálicí. Právem jim patří čestné místo na našich stolech. Jsou totiž zdravé, chutné a snadno se připravují.

Polévky patří celosvětově k nejčastěji připravovaným jídlům. Skvěle totiž připraví žaludek pro druhý chod, zahřejí, ale dokáží také samy zasytit. Polévky připravované s hovězím masem jsou výživné, voňavé, našemu tělu dodají mnoho prospěšných látek právě z masa, ale i ze zeleniny, o niž je masový základ doplněn. Lze připravit jak vývar, tak husté nebo krémové polévky.

Polévka s mletým hovězím masem

Polévek s hovězím masem existuje nepřeberné množství. Mohou to být jednoduché vývary, zrovna tak ale i časově a pracovně náročnější husté krémy. Hovězí maso přináší benefity v podobě bílkovin, železa, zinku a dalších klíčových živin. Také obsahuje kolagen, který se při vaření mění v želatinu. Ta dodává vývaru bohatou a sytou chuť. Do hovězí polévky lze přidat nejrůznější zeleninu i zavářky v podobě těstovin, obilovin nebo luštěnin.

Ingredience na 4 porce:

  • Mrkev – 2 ks;
  • Cibule – 2 ks;
  • Nové koření (celé kuličky) – 10 ks;
  • Bobkový list – 1 ks;
  • Voda – 1,5 litru;
  • Mleté hovězí maso – 450 g;
  • Česnek – 4 stroužky;
  • Rajčatový protlak – 3 lžíce;
  • Brambory – 2 ks;
  • Sůl – 1 čajová lžička;
  • Kopr – na dochucení.
Turecká polévka v hrnci s naběračkou

Delikátní krémová polévka: Tento neuvěřitelně snadný recept mi doporučila kamarádka šéfkuchařka

Polévka z mletého hovězího polévka s koprem v hrnci

Postup:

  • Do hrnce s vodou vložte 1 mrkev a 1 cibuli, nové koření a bobkový list. Vařte 20 minut, až zelenina změkne.
  • Druhou cibuli nakrájejte na malé kostičky a osmahněte ji na pánvi do zlatova.
  • Druhou mrkev nastrouhejte a přidejte ji k cibuli. Směs promíchejte.
  • K osmažené zelenině přidejte mleté maso, osolte a promíchejte. Přidejte prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Vařte na mírném ohni 10 minut.
  • Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky.
  • Z vývaru vyjměte uvařenou zeleninu a bobkový list.
  • Do vývaru přidejte masovou směs a brambory.
  • Vařte, až brambory změknou.
  • Nakonec do polévky přidejte nasekaný kopr.
  • Polévka je snadná, ale chutná, a to díky kombinaci hovězího mletého masa a zeleniny.
  • Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*