Do uměleckého nebe odešel milovaný hudebník, o jehož kariéře byl natočen i dokumentární film

Fotografie: Honza Groh (Jagro) / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Slovensko pláče nad ztrátou významného a oblíbeného hudebníka, který po dlouhém boji ve věku 63 let podlehl vážné nemoci.

Smutná zpráva zasáhla slovenskou hudební scénu. Na věčnost odešel ve věku 63 let významný hudebník, kytarista Milan Hvizdoš, jak uvedl web Prešov. Rocková hvězda začínala v kapele Real, o které byl natočen krátkometrážní dokumentární film.

Legenda hudební scény

Kytarista Milan Hvizdoš byl považován za legendu na hudební scéně. Rocková hvězda pocházející ze Širokého zemřela ve čtvrtek 3. října 2024. O smrti známého hudebníka informovali blízcí: „Zemřela rocková legenda 70., 80. a 90. let. Teď už koncertuje na druhém světě. Odpočívej v klidu, Scuby.“

„S bolestí v srdci, se slzami v očích a s hlubokým zármutkem oznamujeme všem, že náš milovaný otec, syn, strýc, bratr, švagr a kamarád Milan Hvizdoš odevzdal svou duši Stvořiteli,“ jak je uvedeno na parte, které bylo zveřejněno na sociálních sítích kytaristovou neteří.

V pozoruhodném věku zemřel legendární herec, který během své kariéry hrál bezpočet ikonických rolí

Podlehl dlouhé nemoci

Milan Hvizdoš se již dlouhou dobu potýkal s vážnou nemocí, s níž bojoval statečně, ale bohužel svou bitvu nakonec prohrál. Bylo mu 63 let, když vydechl naposledy. Hvizdoš se dostal do povědomí veřejnosti především díky svému působení v hudební skupině Real, která se proslavila v 70. letech, jak uvádí server CNNPrimaNews.

Zomrela rocková legenda 70’80’90tych rokov. Gitarový sólista skupiny REAL Milan Hvizdoš. Už koncertuje na druhom svete.
Odpočívaj v pokoji,,Scuby“

Zveřejnil(a) Danka Trebišovská dne Sobota 5. října 2024

Kapela se stala symbolem vzdoru proti tehdejšímu politickému režimu natolik, že o ní byl dokonce natočen Fero Feničem krátkometrážní dokumentární film s názvem Diadém v roce 1978. Všichni členové hudební skupiny svým bigbítem silně protestovali proti kontrole kulturní scény, kdy hudebníci museli splňovat přísné požadavky, aby vůbec mohli veřejně vystupovat. Nedávno jsme na SvětěKreativity psali o další smutné ztrátě z oblasti hudebního světa, do rockového nebe odešel baskytarista Herbie Flowers.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*