Štědrý večer je okamžikem, kdy se u stolu setkává rodina a přátelé, a výjimečné pokrmy dotvářejí slavnostní atmosféru.
Pokud letos chcete zkusit něco neotřelého, jistě hledáte originální recept, který oslní svou chutí i kombinací ingrediencí. Tento salát je tou pravou volbou. Kombinace sladkého ananasu, křupavých nakládaných okurek a šťavnatých cherry rajčátek vytváří harmonii, kterou zvýrazní lahodná omáčka z dijonské hořčice, řeckého jogurtu a kečupu. Takovýto salát si získá každého, kdo ho ochutná.
Sleďový salát s překvapením
Přinášíme recept na pokrm, který je nejen snadný na přípravu, ale nabízí i výjimečný estetický dojem na svátečně prostřeném stole. Oč že se jedná? Už vás nebudeme napínat. Tou lahodou je sleďový salát se sladkokyselým ovocem, které dodává zajímavou chuť. Sledi, jako hlavní složka receptu, se v mnoha zemích objevují na vánočním stole v tradičních úpravách. V této verzi však doplňují moderní a nečekané chutě, díky nimž je tento salát výjimečný.
Ingredience:
- Sledě – 4 plátky;
- Cherry rajčátka – dle chuti;
- Červené fazole (konzerva) – 1 plechovka;
- Ananas (konzerva) – ½ plechovky;
- Nakládané okurky – 6 ks;
- Červená cibule – 1 ks;
- Vařená kukuřice – 2 klasy nebo 1 plechovka sterilované kukuřice;
- Konzervovaná paprika – 1 ks.
Výjimečně lahodný vrstvený salát za 23 Kč: Chutná jako z luxusní restaurace
Na omáčku:
- Řecký jogurt – 2 lžíce;
- Dijonská hořčice – 1 lžíce;
- Majonéza – 1 lžíce;
- Kečup – 3 lžíce.
Postup:
- Sleďový salát začněte přípravou omáčky.
- Do misky dejte řecký jogurt, dijonskou hořčici, majonézu a kečup.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
- Rajčata nakrájejte na čtvrtky, červenou cibuli na tenké plátky a ananas na malé kostičky.
- Nakládané okurky, konzervovanou papriku a kukuřici rovněž nakrájejte na menší kousky.
- Sledě rozkrájejte na drobné kostky.
- Všechny připravené ingredience vložte do velké mísy.
- Přidejte fazole a postupně vmíchejte omáčku.
- Nakonec ochuťte čerstvě mletým černým pepřem a případně dosolte, ale opatrně – nakládané okurky i sledě už dodávají dostatek slanosti.
- Salát nechte několik hodin odležet v lednici.
- Při podávání můžete ozdobit čerstvou bylinkou, například petrželkou.
Napište komentář