Broskvový dort zvládnete bez pečení. Zaujme svou vláčností

Používat ovoce do dezertů je skvělá volba. Tento broskvový dort to jenom dokazuje svou chutí. A co více, je celý nepečený. Pokud hledáte recept na dezert, který zvládnete i jako začátečníci a budete si na něm chtít opravdu pochutnat, tak vám garantujeme, že lepší volba stoprocentně není. Zkuste ho a uvidíte sami.

Jaké ingredience budou nezbytné?

Začněme také výčtem ingrediencí, bez kterých se rozhodně neobejdete. Doporučujeme si zajistit všechny v požadovaném množství. Jedině tak bude váš broskvový dort takový, jaký má být. Tedy jedním slovem dokonalý.

  • 150 g kulatých sušenek bez náplně
  • 1 l mléka
  • 10 lžic krupice
  • 200 g cukru
  • 1 lžičku vanilkové esence
  • 200 g másla
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 sklenici kompotu
  • 20 g želatiny

Začneme základem krému

Jako první začneme krémem, který je oproti jiným dezertům rozhodně netradiční. A to z důvodu, že vznikne tak, že začnete zahřívat mléko, do kterého přidáte cukr, potom také krupici a dále vanilkovou esenci. Když bude chladnout, vmícháte do něho také máslo. Až vychladne úplně, použijte kuchyňský mixér a rozšlehejte ho na hmotu potřebné konzistence.

Dále krém rozdělte na dvě poloviny. Jednu už nechte být a nemusíte ji dále zpracovávat, ale do druhé ještě dejte kakao a promixujte. Budete mít dva krémy různých barev a také různých a rozhodně povedených chutí.

Připravte si broskve

Nyní si připravte broskve. Tedy samotný kompot. Jako první slijte vodu z kompotu do hrnce, přidejte želatinu a vařte do doby, než má požadovanou konzistenci. Potom si vezměte broskve, ty nakrájejte na menší kusy, přidejte do hrnce a vše promíchejte.

Vytvořte dort

Vše máte nachystáno a tak si můžete svůj nepečený dort připravit. Do zapékací mísy nebo hlubšího plechu dejte sušenky, na které dáte veškerý bílý krém. Na něho následně přijde druhý, tedy kakaový krém. Potom na něho nalijete směs želatiny a broskví. A je hotovo. Takto připravený dezert dejte na 3 hodiny do lednice tuhnout a poté můžete ochutnat. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]