Upéct si dokonalé muffiny není složité. Díky našemu receptu s jednou tajnou ingrediencí to zvládne každý. Výsledek ocení všichni, kteří ochutnají. Pokud už máte dost klasických dezertů a buchet a chcete konečně něco originálního, tak vám ukážeme, jak na to.
Co budete potřebovat?
Tyto muffiny jsou lahodné díky jedné speciální ingredienci, kterou je zakysaná smetana. Ta ale není tím jediným, bez čeho se neobejdete. Co vše bude třeba?
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce cukru
- 100 g másla
- 5 lžic zakysané smetany
- 2 lžíce mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
Začínáme vejci
Jako první je třeba nachystat si vaječný základ. Do mísy rozklepněte všechna vejce, dále přidejte cukr a poté vezměte mixér a začněte šlehat, dokud nevznikne požadovaná konzistence.
Ta by měla mít hutnější vzhled. Když se tak stane, můžete přidat také máslo, které před tím nakrájíte na menší kousky, aby se lépe zpracovalo.
Máslo by mělo být povolené a tak je dobré ho před použitím nechat při pokojové teplotě. Pokud jste na něho zapomněli, dejte ho na malou chvíli do mikrovlnné trouby.
Pokračujte v přípravě těsta
Směs na muffiny se začíná tvořit a tak postupujte s přidáváním dalších ingrediencí. Sem patří zakysaná smetana, dále to bude také prosátá mouka a samozřejmě i prášek do pečiva. Vše důkladně mixujte, až vznikne hustší konzistence, která připomíná smetanu.
Nalijte do formy
Když je těsto na muffiny hotové, můžete ho nalít do forem. Rozhodně doporučujeme ty silikonové. Ty však nikdy neplňte až po okraj, ale do každé formičky nalijte těsta zhruba do tří čtvrtin. Více nikoliv.
Už jenom do trouby
Poslední m krokem je vložení základ vašich muffinů do trouby, která se postará o zbytek. Měla by být rozehřátá na teplotu 200 stupňů Celsia a doba pečení je 20 – 25 minut. Následně můžete své muffiny vyndat, nechat je vystydnout a samozřejmě i ochutnat. Přejeme vám dobrou chuť.