Máte dost klasické přípravy drůbežího masa a chcete zkusit něco nového? Pokud ano, může to být kuře v kefíru. Pokud vám zní název jídla zvláštně, nebojte se ho. Garantujeme vám, že až ho vyzkoušíte, tak se budete jenom oblizovat. A nejenom vy, ale všichni, komu ho dáte ochutnat.
Co budete potřebovat?
- 1 celé kuře
- 700 ml kefíru
- 1 sáček koření na kuře
Začínáme masem
Jako první začnete přípravou masa. Kuře je třeba nejprve klasicky naporcovat, na dvě stehna a na dvě prsa. Následně maso omyjte a osušte. Poté je třeba ho dát do hlubší mísy nebo jiné nádoby, ve které se bude marinovat.
Zalijte ho kefírem
Když je kuře připraveno, tak berte do ruky kefír. Tím ho zalijete. Tak, aby se kefír dostal ke všem jeho částem. Takto připravené kuře dáte do lednice, kde ho necháte marinovat. A to nejlépe přes noc. Pokud tolik času nemáte, doporučují se alespoň dvě hodiny. Jinak vaše kuře v kefíru nebude tak dobré, jak očekáváte.
Nyní do trouby
Když je kuře namarinované, tak ho vyndejte. Následně ho posypte směsí koření, která je určená na kořenění kuřecího masa. Koření do masa důkladně vetřete. V kombinaci se zbytkem kefíru vytvoří požadovanou směs. Následně už můžete maso vložit do hlubšího pekáče. Následně ho zalijete zbývajícím kefírem, ve kterém se maso marinovalo.
Maso následně vložte do trouby, která by měla být předehřátá na 180 stupňů Celsia. Doba opečení je asi 60 až 90 minut, podle velikosti kousků vašeho kuřete. V případě zájmu je možné kuře před pečením ještě posypat zelenými bylinkami, které přidají na chuti, i na vzhledu.
A můžete servírovat
Poslední krok už je jasný. Když je kuře upečeno, servírujte ho. Zaujme vás svou krustou z kefíru, skvělou barvou a výbornou chutí. Určitě nezapomeňte naservírovat i trochu kefírové omáčky, která vás zaujme svou celkovou vláčností. A ideální příloha? Rozhodně doporučujeme standardní vařené brambory.