Antibakteriální gel můžete vyrobit i doma. Stačí k tomu jen několik ingrediencí

Kdo vyrazil koupit antibakteriální gel, ten byl nemile překvapen tím, že v obchodech žádné nejsou. Není ale nutné zoufat. Dá se vyrobit. A to doma, z několika ingrediencí. Pokud chcete eliminovat výskyt bakterií, je toto cesta, která vám může pomoci. A uvidíte, že to není nic složitého.

Co budete potřebovat?

Na antibakteriální gel vám bude stačit jenom několik ingrediencí, které máte buď doma, nebo ještě na pultech lékáren nebo drogerií stále jsou. Konkrétně se jedná o:

  • Gel z aloe vera
  • Glycerín
  • Éterický olej
  • Vitamín E
  • Alkohol

Příprava je jednoduchá

Samotná příprava není nijak složitá, jelikož stačí pouze jednotlivé ingredience smíchat dohromady. A to do takové konzistence, aby vám vznikla ta, která bude připomínat gel. Následně tuto směs nalijte do dávkovače nebo do jakékoliv jiné lahvičky, kde bude neustále připravena k okamžitému použití.

Skutečně funguje?

Ano, tento antibakteriální gel má schopnost zahubit celou řadu bakterií. Jak pro obsah alkoholu, o kterém se to obecně ví, tak i pro obsah gelu z aloe vera, který má také tyto schopnosti. Jakmile jsou v kontaktu s bakteriemi, ty vlivem jejich přirozených vlastností pochopitelně umírají. Dále nelze zapomínat na další klady tohoto gelu.

Díky aloe vera a také díky glycerinu bude vaše kůže nadále dokonale hydratovaná. Dále bude tento antibakteriální gel i příjemně vonět, čehož docílíte esenciálním olejem dle vlastního výběru. Dalším pozitivem je i to, že díky vitamínu E také svou kůži vyživíte.

Použijte dle potřeby

A kdy antibakteriální gel používat? Odpověď na tuto otázku je celkem jednoduchá. Používejte ho podle potřeby, kdykoliv si budete chtít dezinfikovat ruce. Týká se to hlavně situací, kdy musíte ven a kdy musíte sahat na jakékoliv cizí věci. Pokud není v dosahu mýdlo ani klasické dezinfekční ubrousky, tak si můžete pomoci využitím právě daného gelu, který nanesete na své ruce a důkladně rozetřete na všechny místa, kde se mohou bakterie nacházet.

Fotografie: Pexels, Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]