Dostat z citronu maximum šťávy lze snadno pomocí jednoduchého postupu

Šťáva z citronu je součástí mnoha jídel i nápojů. Jak ji dostat z ovoce ven efektivní metodou? Na klasické postupy zapomeňte. Získat šťávu doslova do poslední kapky je jednodušším než si myslíte. V první řadě ale musíte zapomenout na své klasické postupy a metody. Tedy na to, že jste vzali nůž, citron rozpůlili a z každé poloviny byly šťáva z citronu vymačkána. Buď ručně, nebo na odšťavňovači. Toto není ta správná metoda.

Citron musí zůstat vcelku

Tato metoda určená k tomu, aby byla získána šťáva z citronu, je unikátní tím, že toto ovoce rozhodně nemusíte půlit. Necháte ho totiž vcelku. Díky tomu máte jak jistotu toho, že šťáva z citronu nebude nikde nepříjemně tryskat, stejně jako máte jistotu i toho, že ji vymačkáte všechnu, kolik se jí jenom v samotném ovoci skrývá.

Postup je jednoduchý

Zajímá vás tato možná netradiční, ale rozhodně i funkční a efektivní metoda? Pokud ano, pojďme se na ni podívat. Postup je velmi jednoduchý. Stačí mít pouze něco špičatého, čím citron dostatečně propíchnete. A to v místě, kde byl spojený se stromem. Toto místo poznáte tím, že je zde jakýsi útvar, který narušuje jinak hladkou plochu citronu.

Když toto místo najdete, zapíchněte do něho daný ostrý předmět tak, aby projel až do dužiny citronu. Nejlepším nástrojem je v tomto případě třeba klasická, nebo ještě lépe kovová špejle standardně využívaná na špízy. Tou vytvoříte otvor a jste připraveni.

Šťávu stačí vymačkat

Otvor je hotov a vy se můžete pustit do vymačkání šťávy. Jednoduše vezměte citron do dlaně a silou ho zmáčkněte. Připravenou dírou začne proudit šťáva. Přesně na to místo, kam potřebujete. A díky tomu, že vnitřek je zcela chráněn slupkou, máte jistotu, že se při mačkání nijak neumažete, jako je tomu při klasických postupech. A co více. Když máte dostatek síly, můžete takto citron vymačkat doslova do poslední kapky.

 

Fotografie: Pixabay, Youtube

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]