Ochutnejte jedinečné plněné papriky a pečené masové kuličky

Plněné papriky s masovými kuličkami jsou nejen velmi chutné, ale také úžasně syté. Brambory s plněnými paprikami a pečenými masovými kuličkami vás zaručeně uspokojí, když přijdete domů z práce. Po náročném dni jistě nebudete chtít připravovat nic složitého, ale zároveň se budete chtít dobře najíst. A právě k tomu je tento recept ideální. Doporučujeme ho vyzkoušet klidně již dnes.

Poznamenejte si dobře přísady, které budete nutně potřebovat na přípravu tohoto úžasného jídla:

  • 400 g mletého masa,
  • 4 papriky,
  • 1 kg brambor,
  • 3 lžíce strouhanky,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 lžíce rajčatové pasty,
  • nasekané feferonky,
  • sůl, černý pepř a bylinky dle chuti,
  • slunečnicový olej na vymazání plechu.

Rychlost je u večeře klíčová

Papriky dobře umyjte, odřízněte vršky a vyndejte semínka. Dále oloupejte česnek, nakrájejte ho najemno a smíchejte s mletým masem, strouhankou, nasekanými bylinkami, solí a mletým černým pepřem. Nyní můžete přidat i své oblíbené koření, feferonky a rajčatový protlak nebo pastu. Záleží pouze na vás, jak bude výsledek chutnat.

Nyní papriky naplňte směsí mletého masa. Zakryjte je vršky, které jste předtím odkrojili. Plech na pečení vymažte slunečnicovým olejem. Oškrábejte brambory a nakrájejte je na větší kostky. Vložte kousky brambor na plech a mezi ně přidejte plněné papriky. Ze zbývající směsi mletého masa můžete udělat malé masové kuličky, které dáte na plech se vším ostatním. Vše posypte solí, pepřem a kořením.

Na pečení stačí půl hodinky

Nyní předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech s paprikou, bramborami a kuličkami vložte do trouby. Za 35 minut byste měli mít jídlo hotové. Při podávání jídla můžete brambory posypat nasekanými čerstvými bylinkami, abyste zvýraznili jejich chuť. Vychutnejte si vynikající večeři a užijte si s rodinou čas, který byste jinak strávili u plotny. Přejeme dobrou chuť

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]