Krásné a hebké ruce díky domácím prostředkům. Obzvláště v zimě je péče o ně důležitá

Fotografie: Getty Images

Ruce jsou během života značně namáhané. Zejména pak pracovité hospodyňky mohou bojovat s jejich suchostí. K dobrému vhledu pokožky pak nepřispívá ani zimní období, proto je více než nutné zahájit hloubkovou regeneraci. Mějte opět ruce sametově hebké a vláčné díky těmto domácím radám.

Skvělé tipy, které vaše ruce perfektně zregenerují

K dokonalejší pokožce na rukách přispějí tyto metody:

  • Kávový peeling: pomocí něj se zbavíte odumřelých kožních buněk a vyhladíte pokožku. Smíchejte si v hrníčku půl lžičky jemné soli s půl lžičkou kávové sedliny. Tuto směs pak naneste na ruce a jemně vmasírujte. Pak jednoduše opláchněte.
Fotografie: Pixabay
  • Výživná maska na ruce: až budou vaše ruce po peelingu a masáži vyhlazené, je nutné je hydratovat. To učiníte tak, že si smícháte v misce jednu lžíci bramborového škrobu spolu s půl šálkem teplého mléka, lžičkou citronové šťávy, trochou ricinového oleje a malým množstvím medu. Hmotu pak naneste krouživými pohyby na ruce, poté si ideálně nasaďte plastové rukavice a nechte masku působit cca 25 minut. Nakonec smyjte teplou vodou.
  • Masáž jedlou sodou: skvěle pomůže k regeneraci pokožky na rukách i směs jedlé sody (1 lžíce) a klasického sprchového gelu či tekutého mýdla (1 lžíce).
Fotografie: Pixabay

Další domácí přípravky na regeneraci pokožky na rukách

Suché ruce také snadno hydratuje tím, že je namažete obyčejným olivovým olejem. Možné je však použít i ten kokosový nebo mandlový. Dopřát si můžete dokonce i olejovou lázeň, který sestává z asi 2 litrů teplé vody a dvou lžic preferovaného oleje. Obzvlášť v zimním období na svou pokožku na rukách nezapomínejte, jinak začne praskat a rudnout.

Vhodné je používat ochranné krémy právě s olejovými složkami. Přes den používejte produkty, které se dobře vpijí do kůže. Mastnější krémy jsou pak dobré hlavně na noc. Důležitá je i péče o nehty a kůži kolem nich. Před manikúrou si prsty ideálně namočte do vody s tekutým mýdlem nebo sprchovým gelem.

Časté umývání i dezinfikování rukou

A protože se nacházíme v době, kdy je vyžadováno z epidemiologického hlediska časté mytí rukou a jejich dezinfekce, můžete se potýkat více než kdy předtím se suchou kůží. Vždy tedy mějte po ruce hydratační krém a ruce pravidelně promazávejte.

Fotografie: Pixabay

K dezinfikování volte primárně produkty pro citlivou pokožku, které kůži tolik nedráždí. Označené jsou klasicky Sensitive. Mýdla jsou vhodná dezinfekční, avšak s obsahem hydratačních látek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]