Trouba na pečení se může lesknout jako nová. Obnovte její vzhled pomocí osvědčených metod

Fotografie: Freepik

Pokud s oblibou vaříte a pečete pro svou rodinu skvělé pokrmy, vaše trouba vyžaduje obzvlášť významnou péči. Jedině tak udržíte její životnost po dlouhá léta. Odstraňte nečistoty pomocí následujících metod levně a efektivně.

Jaké přírodní prostředky pomohou k odstranění nečistot z trouby?

Fotografie: Freepik

Použít na očistu trouby můžete jednu z těchto možností:

  • Voda a čistící prostředek na nádobí: jedná se o nejlevnější a nejjednodušší metodu čistění trouby. Vhodné je vsadit na silně odmašťující produkt, například Jar. Ten naneste mokrou houbičkou na znečištěný povrch, nechte působit a poté důkladně opláchněte a setřete vlhkým hadříkem.
Fotografie: Freepik
  • Jedlá soda: pakliže je trouba na pečení značně znečištěná, lze použít k její údržbě jedlou sodu. Tu má ve svých domácích zásobách téměř každý. Ze sody a vlažné vody vytvořte hustější pastu a naneste ji na inkriminovaná místa v troubě. Nechte působit aspoň dvacet minut a pak důkladně otřete.
  • Jedlá soda s octem: nepodařilo se uplývající nečistoty odstranit pouze sodou? Pak přidejte do směsi ocet a pastu mírně zahřejte. Po dvaceti minutách postupujte stejně jako v předešlém případě.
Fotografie: Freepik

Jak vyčistit skleněná dvířka u trouby?

Velmi namáhaným materiálem u trouby jsou skleněná dvířka. Na těch se často usazují tukové částice. Z vnější části nemusí být problém nečistoty odstranit, ale ta vnitřní bývá problematická. Zřejmě se neobejdete bez sejmutí skla z trouby. Aby bylo skutečně dobře očištěné. K tomu povolejte například manžela nebo partnera.

Výborným prostředkem, který dokáže sklo vyčistit, je kypřící prášek. Z něj a trochy vody vytvořte hustější kaši a naneste na půl hodiny po celé skleněné ploše. Nakonec setřete. V případě, že tukové částice nezmizely, musíte použít silnější prostředky z drogérií, které mastnotu spolehlivě odstraní.

Zdroj: Redakce – svetkreativity.cz

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]