Vylepšené smažené bramborové placky se šunkou a sýrem 

Bramborové placky jsou velmi oblíbenou přílohou k mnoha pokrmům. Pokud si je vylepšíme o pár jednoduchých ingrediencí, mohou nám posloužit i jako chutná večeře. 

Brambory jsou oblíbenou surovinou, kterou si můžeme připravit na různé způsoby. Jedním z nich jsou smažené bramborové placky. Ty si můžeme vylepšit ještě o pár základních surovin, které nalezneme v každé kuchyni. Pokrm bude nejen velmi originální a chutný, ale nebudeme muset již vymýšlet nic dalšího, protože jej můžeme servírovat jako hlavní chod. Jednoduše si tak připravíme chutnou večeři. 

Jednoduchý recept, který zvládneme připravit do jedné hodiny

Na přípravu bramborových placek není potřeba moc času a zvládne je i naprostý začátečník. Na jejich přípravu budeme potřebovat půl kila brambor, 100 gramů šunky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky a 50 gramů soli. Na dochucení budeme potřebovat sůl, pepř, ale i čerstvou petrželku. Ke smažení použijeme slunečnicový olej. Množství uvedených ingrediencí vystačí na večeři pro 4 lidi. 

Brambory si nejprve nastrouháme a to nahrubo. Nastrouháme syrové brambory, které jsme si předem omyli a očistili. Nastrouhané brambory vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody. Poté je vložíme do mísy, kde je promícháme se šunkou, kterou jsme si také nahrubo nastrouhali. Do mísy přidáme stejně připravený sýr a celou směs dochutíme solí a pepřem podle naší chuti. Nakonec do směsi nasypeme najemno nakrájenou petrželku a směs spojíme pomocí vajec.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]