Valentýn se pomalu, ale jistě blíží. Zkuste si vyrobit stylové valentýnské dekorace

Vánoční dekorace jsme uklidili hezky do krabiček a uskladnili, abychom je opět použili příští rok. Pokud se vám zdá, že váš interiér tak trochu posmutněl a je prázdnější, pak to můžete snadno napravit. Svátek svatého Valentýna už pomalu klepe na dveře. Sice se nejedná o dlouhodobou výzdobu, ale všem tvořivým ručičkám jistě srdíčko zaplesá.

Někým oblíbený, jiným zatracovaný svátek. To záleží jen na vás, jak se na to díváte. Tento svátek nemusí slavit pouze zamilované dvojice. Večer si můžete zpříjemnit i s kamarádkou, pokud jste single a zimní dekorace pomalu vyměnit za něco víc jarního. Se srdíčky to rozhodně přehánět nemusíte, pokud vám není 15 let.

Kvetoucí monogram

Kvetoucí monogram dodá každé místnosti jemný dotek. Ozdobit můžete jedno písmeno, ale i dvě, případně rovnou celé jméno. Ovšem nic se nemá přehánět a méně je někdy více. Ke kvetoucímu monogramu stačí postavit na poličku svíčku a máte hezkou dekoraci, která se hodí jak k Valentýnu, tak jaru. Monogram buď koupíte hotový anebo vyrobíte z kartonu. Pak už stačí nalepit papírové či umělé kytky.

Měkký vlněný monogram

Tento monogram si rovněž vyrobíte velmi snadno. Stačí vystřihnout z tvrdého kartonu písmenko a omotat vlnou v různých odstínech – červená, růžová, meruňková, lososová apod. Pak ještě ozdobit kytkami a máte hotovo.

Obrázek se srdíčkem

Obrázek snadno vyrobíte tak, že vytvarujete drát do tvaru srdíčka a natřete jej červenou barvou (může být i lak na nehty). Drát poté propletete červeným provázkem či stužkou. Celou tuto parádu pak připevníte na dřevěnou tabulku. Nemáte-li dřevěnou tabulku, použijte tvrdý karton a kousek tapety (imitace dřeva).

Valentýnské polštářky

Máte doma starou mikinu, svetr, tričko, utěrku, ubrus? Pak je nevyhazujte a využijte k tvoření. V tomto případě vystřihněte srdíčka, sešijte je a nechte otvor pro plnění. Naplňte je vatou, kousíčky molitanu či jinou výplní a zašijte.

Stromeček z bonbónů

Na tento stromeček budete potřebovat polystyrenovou kouli, špejli, polystyren do kbelíčku, kbelíček či malý květináč a bonbóny. Špejli zapíchnete do polystyrenové koule a omotáte ji stužkou. Na kouli přilepíte bonbony. Stromeček zapíchnete do polystyrenu v kbelíčku a nasypete nahoru bonbony.

Obrázky: countryliving