4 obyčejní domácí pomocníci, kteří vám pomohou s lepší organizací a ukládáním věcí

Máme tady jaro a s ním i jarní úklid. Je to období umývání, luxování, leštění, větrání a organizování. To však neznamená, že musíte ihned běžet do obchodu a kupovat krabice, organizéry, zásobníky a další produkty, které vám s organizací věcí během úklidu pomohou. Většinou si hravě vystačíte s tím, co už doma máte. Pojďme se společně podívat na čtyři pomocníky, kteří vám usnadní ukládání a organizaci některých věcí.

Přehledně uložené potraviny

Jestliže jste dělali pořádek v papírech či dokumentech, pak vám možná zůstal i nějaký ten pořadač na dokumenty. Možná, že se teprve na třídění dokumentů chystáte. Tak či onak, právě tyto pořadače lze využít v kuchyni. Mohou se přimontovat na vnitřní stranu dvířek nebo prostě jen postavit na poličku a přehledně do nich vyskládat potraviny nebo kuchyňské potřeby.

Nerezový odkapávač na nádobí

Koupili jste si do domácnosti myčku nádobí a už tolik nevyužíváte odkapávač, ale je vám líto ho vyhodit? Klidně ho dál můžete používat. Nemusíte na něj dávat odkapávat nádobí. Sloužit může i jako pořadač na pokličky či talíře v kuchyňské lince.

Plastový příborník

Koupili jste si na příbory nový pořadač či dokonce nějaké stylové dózy a zůstal vám plastový příborník? Pak ho s klidným svědomím použijte v koupelně na některé koupelnové doplňky. Hřebeny, gumičky do vlasů, štětce na make-up, laky na nehty či jinou dekorativní kosmetiku. Stejně tak lze využít na skladování drobností zásobník na led.

Držák na papírovou utěrku

Držák na papírovou utěrku se dá v domácnosti rovněž všestranně využít. Věšet na něj můžete v šatní skříni šátky, podprsenky, ale i náramky, korálky, řetízky a jinou bižuterii. Sloužit může i jako věšák na kabelky.

Obrázky: tudnivalok, habitat