Dorty, koláče, zákusky, to vše potřebuje krém. S tímto receptem si však ukuchtíte takový, který bude lahodný a jemný, zároveň však pevný a dobře držící svůj tvar.
Ať už se chystáte na přípravu dortu, koláče či jiných druhů sladkých zákusků, pravděpodobně budete potřebovat krém. Ne však jen tak ledajaký, ale takový, který bude chutný, vláčný a zároveň bude dobře držet tvar. Nemusíte se však stresovat, přesně takový si totiž můžete pohodlně vyrobit díky tomuto snadnému receptu, který je nenáročný a nezabere více než pár minut.
Ingredience potřebné na přípravu lahodného krému:
- máslo pokojové teploty – 250 g
- cukr – 200 g
- mléko pokojové teploty – 100 ml
- vanilkový cukr – 1 sáček
Postup přípravy:
Jak již bylo zmíněno, celý postup je velmi jednoduchý a skládá se z několika naprosto základních kroků. Tím prvním je výběr zhruba středně velkého hrnce či kastrolku, do kterého nalijete požadované množství mléka a umístíte jej na rozehřátý sporák. Za stálého míchání přivedete mléko k varu a poté jej pouze sundáte z plotny.
V dalším kroku k uvařenému mléku přimícháte ostatní ingredience a pomocí metličkového mixéru šleháte tak dlouho, dokud nevznikne krásně hustý a jemný krém perleťové barvy. Ten by samozřejmě po správnosti neměl obsahovat žádné hrudky a když jej ochutnáte, měl by se vám doslova rozplývat na jazyku.
Když je krém hotový, můžete jej okamžitě použít jako lahodnou náplň či na potření dortu. Pokud ale potřebujete, stačí jej pohodlně umístit do lednice, kde vydrží čerstvý a chutný i několik dní.
S krémem se dá také různě experimentovat, a to přidáním potravinářského barviva, jedlých třpytek nebo sušeného ovoce, které mu pokaždé vdechne jak jiný vzhled, tak také příchuť.